Claudiu Bleonț, nu doar că a pierdut alegerile pentru Primăria Beliș, dar s-a ales și cu plângere penală

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Actorul Claudiu Bleonț, care a candidat din partea PNL la Primăria comunei clujene Beliș, a reușit să obțină doar 154 de voturi, din care 40 din partea flotanților. De două ori mai multe voturi a primit actualul primar, Viorel Matiș (PSD). Ei bine, iată că Belonț, nu doar că a pierdut alegerile pentru funcția de primar al Comunei Beliș, dar s-a ales și cu plângere penală pentru complicitate la fals în înscrisuri publice și uz de fals, dar și pentru cumpărarea alegătorilor.

Adeverințe de flotant, cu semnătura primarului falsificată

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin a fost făcută, pe 21 octombrie 2020, o revenire la plângere penală inițială, făcută pe 26 septembrie 2020, de către primarul Comunei Beliș, Matiș Viorel, pentru fals în înscrisuri oficiale. Matiș acuză faptul că el, în calitatea sa de primar al Comunei Beliș, nu a semnat, în cursul lunii septembrie 2020, decât câteva adeverințe de spațiu, pentru obținerea de reședințe sau acte de identitate. El semnalează faptul că, totuși, pe 26 și 27 septembrie, adică înainte de alegerile locale și chiar în ziua acestora, la Biroul Evidența Populației Huedin s-au depus peste 20 de cereri de flotante pe Comuna Beliș. Mai mult, Matiș precizează, în plângerea formulată, că persoanele care s-au prezentat cu cererile erau însoțite de Agrijan Eugen, consilier local PNL și că adeverințele de spațiu prezentate de aceste persoane erau false. Primarul Matiș acuză faptul că semnătura sa de primar a fost falsificată, grosolan, pe respectivele inscrisuri.

Funcționari ai primăriei, acuzați de complicitate

În plângere se menționează că a existat complicitate cu doi funcționari ai Primăriei Beliș care nu au respectat Codul Deontologic și au făcut campanie electorală în favoarea candidatului PNL la funcția de primar, Bleonț Claudiu.

Secretarul comunei Beliș, Trif Violeta, și agentul agricol Oneț Mihaela, în prezența candidatului PNL, Bleonț Claudiu, a candidatului la funcția de consilier local Agrijan Eugen și a directorului de campanie electorală Pandele Dragoș, pe data de 24.09.2020, au falsificat, în incinta Primăriei Comunei Beliș, peste 20 de adeverințe pentru solicitare de vize de reședință, în condițiile în care aceste adeverințe trebuie semnate de: primar, secretar și agent agricol, precizează primarul Matiș.

În plângerea penală, primarul Comunei Beliș, Matiș Viorel, mai menționează că secretarul Trif Violeta și agentul agricol Oneț Mihaela au semnat aceste adeverințe la solicitarea celor sus-menționați, direct interesați să-și mărească numărul de votanți, după care au semnat, în fals, dreptul numelui și funcției sale, aplicând apoi ștampila Primăriei Beliș.

Locuitorii din Beliș vorbesc, pe la colțuri, vă secretarul primăriei din localitate, Trif  Violeta, spune, oricui vrea să o asculte, că ea face ce vrea pentru că este protejata prefectului de Cluj, Mircea Abrudean.

Poliția Huedin nu a luat nicio măsură

Primarul Matiș precizează că el a interzis categoric ca vreun funcționar al Primăriei Beliș să semneze adeverințe de spațiu în lipsa sa.

Mai mult, pe data de 26.09.2020, a fost făcută o sesizare, cu privire la aceste fapte, și la Secția 8 Poliție Rurală Huedin, în care se solicită să blocheze eliberarea pe bandă rulantă a acestor flotante și să verifice documentația depusă de solicitanți. Nici până acum nu s-a luat nicio măsură, deși au trecut 30 de zile de la sesizare, în ciuda faptului că acestea se soluționează cu celeritate.

Poate nici nu ar fi fost foarte dificil, pentru organele de anchetă, dacă ar fi luat înregistrările de pe camerele de supraveghere din Primăria Beliș, să vadă cum se preumbla prin birouri această gașcă despre care se face vorbire în plângere.

Flotanții cu adeverințe false vor da cu subsemnatul

De asemenea, primarul Matiș, pentru aceste falsuri pe care le semnalează, solicită urmărirea penală a funcționarilor publici Trif Violeta și Oneț Mihaela, dar și a complicilor acestora, Bleonț Claudiu și Agrijan Eugen, pentru fals în înscrisuri publice și uz de fals. De asemenea, pentru Bleonț Claudiu și Agrijan Eugen se solicită urmărirea penală pentru cumpărarea alegătorilor, lucru ilegal, potrivit art 386 Cod Penal. De asemenea, în plângerea penală se mai precizează că există și alte persoane, care au rămas neidentificate, care au oferit bunuri și bani alegătorilor, pentru a-i determina să-l voteze pe Bleonț Claudiu.

Mai mult, se solicită și urmărirea penală a persoanelor care au obținut vize de reședință pe baza acestor adeverințe false, și care nu au locuit 15 zile la adresa din Beliș, așa cum prevede OUG 97/14 iulie 2015. De asemenea, se solicită și ca cercetarea, în acest caz, să fie făcută sub supravegherea unui procuror.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău