Baronet PSD incompatibil pe Valea Arieșului

petre pop

Caz de incompatibilitate și de jocuri politice meschine la Câmpia Turzii. Trăim în România și asta spune totul.

Petre Pop, administratorul Primăriei Câmpia Turzii și Președintele PSD din localitate, încalcă legea fără scrupule. După ce a fost ani consecutivi incompatibil, fiind funcționar public la Primăria Municipiului( Șef Serviciu al Administrației Piețelor) și Consilier Local al PSD, acum istoria se repetă, acesta este administratorul orașului și Președinte de partid al guvernării în același timp.

Conform art. 98 al.2 din legea 161/2003 actualizată, funcţionarilor publici le este interzis să fie membri ai organelor de conducere ale partidelor politice şi să exprime sau să apere în mod public poziţiile unui partid politic, iar Petre Pop este Președintele PSD Câmpia Turzii.

Pop a câștigat concursul pentru funcția de administrator în urma modificărilor impuse pentru acest concurs, de către Primarul Radu Hanga, modificând hotărârea Consiliului Local cu nr. 82/2012, prin care s-au aprobat criteriile de selecţie şi procedura de ocupare a postului de administrator public . Jurnalistul Gelu Florea de la Turdanews a sesizat toate aceste ilegalități și a făcut demersurile necesare pentru înștiințarea instituțiilor competente.

Agenția Națională de Integritate s-a pronunțat astfel: au fost identificate elemente în sensul încălcării dispoziţiilor Legii 188 din 8 decembrie 1999 privind Statutul funcţionarilor publici, coroborate cu prevederile Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, deoarece funcția de “director (…) în cadrul autorităţilor administraţiei publice locale şi al instituţiilor publice subordonate acestora” este funcție publică de conducere, iar categoria funcţionarilor publici de conducere cuprinde și persoanele numite în funcția publică de conducere de ”director (…), în cadrul aparatului propriu al autorităţilor administraţiei publice locale şi al instituţiilor publice subordonate acestora, precum şi în funcţiile publice specifice asimilate”.  De asemenea, (…), iar “funcţionarilor publici le este interzis să fie membri ai organelor de conducere ale partidelor politice şi să exprime sau să apere în mod public poziţiile unui partid politic”. Turdanews, vezi aici (http://turdanews.net/articole/dezvluiri/22154-exclusiv-petre-pop-a-castigat-concursul-in-care-era-dinainte-castigator.html)

Petre Pop, după ce PSD a câștigat alegerile și a ajuns administratorul Primăriei, concubina lui, Monica Uiorean, a ocupat locul lui Petre în Consiliul Local, poziție lăsată moștenire, acesta știind dinainte că va ajunge să conducă orașul din umbră. Monica a moștenit și funcția de președinte al Comisiei de Sport, Învățământ, Cultură, Sănătate, Culte din cadrul Consiliului Local.

Petre Pop are un salariu lunar de aproximativ 6.000 de lei, dar se pare că nu este mulțumit de aceea își menține în continuare poziția de baronet PSD, pentru a mai face bacșiș să ajungă undeva la 10.000 de lei lunar, mai ales că el controlează banul public din Câmpia Turzii.

Președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, îl sprijină puternic pe Petre Pop, de aceea a fost imun la toate învinuirile și acuzele care i s-au adus. În politică se obișnuiește să se încalce legea pentru benefiicile financiare în favoarea anumitor baroni locali.

Populația din Câmpia Turzii, îl acuză pe Petre Pop că este orbit de putere și ban public, iar Administrația actuală nu face nimic în privința locurilor de muncă, făcând astfel ca orașul să ajungă pustiit în câțiva ani.

Revenim cu amănunte…

 

Ionuț GEANĂ

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

1 comentariu