autobuze scolare

Elevii clujeni vor putea folosi autobuzele școlare

Elevii claselor 0-4 de la liceele Nicolae Bălcescu și Avram Iancu vor avea la dispoziție autobuze școlare care îi va duce la școală. Acestea vor pleca din toate cartierele Clujului și sunt destinate exclusiv elevilor din ciclul primar.

”Autobuzele școlare sunt un proiect pe care clujenii l-au solicitat în cazul bugetării participative. În consecință, începând de marți, vom avea o lună și jumătate un proiect pilot, să vedem cum îl receptează școlile, părinții și copiii. Proiectul pilot este adresat copiilor din clasa 0-4, copiii mici care vin cu părinții cu mașina și generează trafic. Dorim să venim în sprijinul părinților, punând la dispoziție autobuze, pentru două licee, Bălcescu și Avram Iancu. Am conceput împreună cu CTP cinci trasee, de unde autobuzele dedicate elevilor, vor aduce copiii până la curtea școlii”, a declarat primarul Emil Boc.

Cinci trasee pentru autobuzele școlare

Primul traseu: Mănăștur-Bucium-Minerva-Memorandumului-Avram Iancu-școală
Al doilea traseu pornește tot din Bucium, dar vine pe Calea Florești.
Al treilea traseu vine din Zorilor.
Al patrulea traseu vine de pe Unirii-Piața Cipariu-Avram Iancu-școală
Al cincilea traseu vine de la ITRA și străbate cartierul Mărăști

Autobuzele sunt destinate doar copiilor din clasele 0-4 și însoțitorilor acestora. În fiecare autobuz va fi un polițist local care va avea grijă ca în aceste autobuze să urce doar copii. Pot urca și alți copii clasele 0-4 de la alte licee, care sunt pe traseu.  Astăzi se discută cu cei de la școli pentru stabili ora de plecare din fiecare cartier.

Primarul Emil Boc speră ca acest program pilot să fie un succes, caz în care va fi extins și la alte licee din Cluj-Napoca.

”Încercăm astfel să ajutăm la decongestionarea traficului. Sunt 900 de elevi care pot intra sub incidența acestui program. Dacă va fi un succes vom generaliza și vom merge la scară și mai mare. Am decis să venim cu un program pilot, să vedem cum funcționează.
Prioritar este siguranța copiilor. De aceea avem polițist local în autobuz. Autobuzele vor avea însemne speciale, va scrie transport elevi”, a menționat Boc.

Citește și:

Poliția locală din Cluj-Napoca se implică în proiectul microbuzelor școlare

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare