VIDEO. A fost inaugurat tronsonul din A3 dintre Iernut și Chețani. Iohannis a tăiat panglica

Tronsonul din Autostrada Transilvania (A3) a fost inaugurat astăzi, la ora 14,00, la eveniment fiind prezent și președintele României, Klaus Iohannis, care a tăiat panglica.

Lotul de 17,9 km de pe A3, Iernut – Chețan, parte din Autostrada Transilvania între Câmpia Turzii și Târgu Mureș, a fost inaugurat astăzi la ora 14,00. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la eveniment, alături de președintele Klaus Iohannis, vor fi prezenți şi premierul Ludovic Orban, alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract – estimat inițial la 1,5 miliarde de euro, ulterior ridicat la 2,2 miliarde, iar apoi la 7 miliarde – încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. Acesta a suferit modificări, fiind reziliat în 2013. Pentru 12,5% din autostradă statul a plătit Bechtel 1,2 miliarde de euro. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte independente, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, lungimea sa totală fiind de 584 km.

Tronsonul de aproape 18 km Iernut-Chețani a fost realizat de asocierea Astaldi-Max Boegl. Lucrarile au început în 2016.

Sursa video: Epoch Times România. 

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.