Victor Ponta: “cel mai important pentru România este modul în care sprijinim Moldova”

DSC_0532

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Câmpia Turzii, că lucrul cel mai important pentru România este modul în care sprijină Republica Moldova, astfel încât să nu fie prinsă în conflictele actuale şi să îşi continue drumul european.

„Cel mai important pentru România este modul în care sprijinim Moldova, să nu fie, la rândul său, prinsă în aceste conflicte şi să îşi continue drumul european şi drumul democratic. Suntem într-o zonă fierbinte, dar până acum şi în continuare o să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor partenerilor noştri”, a spus Ponta.

Articolul continuă mai jos:
farmec.ro - Livrăm frumusețe!

Întrebat ce se întâmplă dacă Rusia acceptă unificarea cu Transnistria, Victor Ponta a spus că ar fi, categoric, “o violare flagrantă a dreptului internaţional”.

„România va avea o poziţie perfect coordonată, identică chiar, cu a Guvernului de la Chişinău. Am şi vorbit ieri cu domnul Leancă, o să mă şi văd, într-o săptămână de acum încolo, şi vom sprijini fără niciun fel de ezitare poziţia Guvernului legitim al Republicii Moldova”, a afirmat Ponta.

Întrebat în continuare dacă este îngrijorătoare declaraţia unui oficial transnistrean potrivit căreia Transnistria trebuie lăsată să îşi decidă singură soarta, premierul a răspuns că este “foarte îngrijorătoare”.

„Tocmai de aceea nu mai suntem în momentul de acum câtva timp, când se discuta de declaraţii serioase sau mai puţin serioase. Suntem într-un moment de criză evidentă şi aici, pe de-o parte, e bine că România a luat, acum zece ani, decizii fundamentale – NATO, UE, e bine că putem sprijini cel puţin Moldova, dacă nu mai mult Ucraina, e bine că suntem extrem de uniţi, cei care avem funcţii în ceea ce priveşte politicile fundamentale ale statului român”, a susţinut Ponta.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii