Vicențiu Știr propune scoaterea firmelor ce realizează profit de sub incidența Ordonanței 26/2013

Candidatul ALDE Cluj pentru Camera Deputaților, Vicențiu Știr, propune o diferențiere a companiilor deținute de stat care realizează profit de cele care realizează pierderi.

La ora actuală, în ceea ce privește disciplina financiară, toate companiile de stat se supun aceleiași Ordonanțe, respective ordonanța 26/2013, privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici ori majoritari sau dețin direct ori indirect o participație majoritară.

”Propun să se elimine condiționarea prevederilor ordonanței 26/2013, deoarece societățile care realizează profit sunt analizate în același mod ca și societățile ce înregistrează pierderi.  Doresc ca firmele care au profit să fie scoase de sub incidența Ordonanței 26/2013. Practic, indiferent de profitul realizat, fondul de salarii este stabilit prin legea anuală a bugetului de stat și nu se realizează nicio diferențiere între companiile care realizează profit și cele care au pierderi”, a declarant Vicențiu Știr.

Potrivit Ordonanței 26/2013,  anual, prin legea bugetului de stat se stabilesc obiective de politica salariala pe baza carora operatorii economici fundamenteaza indicatorii din bugetele de venituri si cheltuieli.

De altfel, Vicențiu Știr și-a propus să vină cu proiecte pentru creșterea economic și pentru crearea de locuri de muncă.

”La nivel naţional, este necesar ca în Parlamentul României să fie promovate proiecte legislative viabile şi originale în sprijinul creării de noi locuri de muncă, dar şi comisiile parlamentare trebuie să îşi facă treaba. Până la urmă proiectele legislative aplicabile, nu cele fără norme de aplicare, fac diferenţa, nu declaraţiile politicienilor”, a menționat Vicențiu Știr.

Vicențiu Știr a declarat că și-ar dori să facă parte din comisia pentru politica economică sau din cea pentru buget, finanțe și bănci. ” Dacă voi ajunge parlamentar mi-aş dori să fac parte din comisia pentru politică economică,reforma şi privatizare sau cea pentru industrii şi servicii . Nu mi-ar displace nici comisia pentru buget, finanţe şi bănci. Sunt domenii în care limbajul, chiar dacă nu-mi este încă familiar, îl pot deprinde cu uşurinţă.Aici cred că se raportează experienţă mea din domeniul privat,suprapunând-o peste cea din domeniul politic. Oricum am o mare disponibilitate adaptativă la atribuţii şi sarcini noi. Dacă mai există şi o compatibilitate de domeniu, atunci cu atât mai bine pot performa. Sunt un politician tânăr, nerodat( şi neuzat). Dacă în alegerile locale am intrat cu dorinţa de a face un alt fel de administraţie pentru concitadinii mei, o administraţi aservită exclusiv cetăţeanului şi respectului faţă de acesta , acelaşi lucru mi-l doresc şi din perspectiva de prlamentar. În fapt este o altă provocare pentru an alt gen de expertiză. Sunt inginer, sunt un om de afaceri , sunt manager. Capitalul românesc are nevoie de o politică protecţionistă. Curentul acesta devine din ce în ce mai pregnant la nivelul tuturor statelor europene şi nu numai.Producătorul român are nevoie de sprijin şi protecţie. Avem nevoie de măsuri economice şi fiscale echitabile in raport cu capitalul străin .Este imperativ să existăm cu şi în atributele identităţii noastre naţionale. Mă opresc la aceste câteva consideraţii pentru că acesta este domeniul meu. Cred că poitica în sănătate trebuie să o facă medicii, în economie economiştii, în învăţământ profesorii, în justiţie oamenii legii etc. Paradoxal sau nu romanul politic pare să le ştie pe toate. Cred că este nevoie de ordine şi mai cred că eceasta este iminentă, cum iminent este şi un profil nou, pentru o nouă generaţie politică. Toate acestea şi multe altele mă determina să candidez la aceste alegeri parlamentare”, a menționat Vicențiu Știr.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii