Vendetă în Partidul Poporului Cluj. Nemeș împotriva lui Axente

 

ppdd

Partidul Poporului Dan Diaconescu Cluj se manifestă prin excluderi din partid la nivel de vârf. Lucian Varo (viceprimarul turdean exclus din partid), Augustin Dănilă și Axente Husar (consilier județean) au fost eliminați din formațiunea politică.

Privitor la funcțiile din partid este o nebuloasă totală. Avocatul turdean Lucian Nemeș se luptă pentru excluderea din Consiliul Județean a ultimului „nedorit” rămas pe baricade – Axente Husar.

Axente Husar este momentan consilier județean, având următorul raport de activitate în perioada (01.01.2013 -31.12.2013):

– Numărul ședințelor C.J. la care a participat: 22 din 23

– Numărul intervențiilor avute în plen: 133

– Numărul ședințelor de comisie la care a participat: 24 din 24

– Numărul amendamentelor propuse în ședințele CJC: 1

– Numărul proiectelor inițiate: 5

Axente Husar ne-a relatat că este susținut de majoritatea organizațiilor județene ale PP-DD, iar colegii din CJ din diferite formațiuni nu doresc ca el să plece din forul județean.

Totodată, Axente Husar împreună cu Lucian Varo s-au adresat organelor competente, fiind reprezentați de societatea de avocatură Laura Elena Pop (Chiorean) și asociații. Avocatul Laura Elena Pop (Chiorean) a declarat pentru ClujManifest următoarele: “Clienții noștri au înregistrat contestații împotriva hotărârilor abuzive de excludere la Comisia de Etică a PP-DD. În paralel am formulat o acțiune de suspendare a hotărârilor de excludere în instanță, în baza prevederilor art. 14 din legea contenciosului administrativ 554/2004. Precizăm că abia după momentul pronunțării Comisiei de Etică a partidului, hotărârile de excludere râmân definitive.

În baza prevederilor art.12 punct 4 din statutul PP-DD, calitatea de membru al PP-DD se pierde prin excludere, dar decizia de excludere își produce efectele de la data rămânerii definitive a deciziei.”

Lucian Nemeș a fost investit de conducerea centrală a PP-DD, președinte interimar al partidului pe Cluj, până la viitoarele alegeri. Acesta susține că vrea să se aplice legea, în conformitate cu statutul partidului și anume: alesul local nu mai este membru al partidului – înseamnă că acesta nu mai întrunește condițiile de reprezentativitate și legitimitate necesare îndeplinirii programului politic pentru care alegătorii au optat.

Mai pe scurt: ceea ce decide Partidul Poporului este definitiv și irevocabil, iar Axente Husar trebuie înlăturat din CJ, indiferent dacă acesta s-a adresat Comisiei de Etică a partidului. Formalitățile nu trebuie să-i oprească pe consilierii județeni să voteze excluderea.

Vezi mai jos cererea lui Nemeș adresată Președintelui Consiliului Județean, Horia Uioreanu.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii