Vâlcov – În 2018 vor fi finalizați 187 kilometri de cale ferată și 73 kilometri de autostradă

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă a realizat un bilanț al kilometrilor de autostradă și cale ferată, finalizați pînă la sfârșitul anului.

Darius Vâlcov a declarat, că, până în prezent, în acest an, au fost finalizați 43 de kilometri de cale ferată. Până la finalul anului vor fi gata, în total, 187 de kilometri de cale ferată. În ultimii 28 de ani, au fost reabilitați 400 de kilometri de cale ferată. Doar în următoarele 15 zile, vor fi gata 144 de kilometri de cale ferată.

Vâlcov – Anul acesta, au fost dați în folosință 53 de kilometri de autostradă, iar, până pe 15 decembrie, vor fi, în total, dați în folosință 73 de kilometri de autostradă.

Acesta a menționat că, în ianuarie, cifra va ajunge la 113 kilometri de autostradă, deoarece vor fi finalizați 40 de kilometri de autostradă.

„Este un angajament în mapa doamnei prim-ministru din partea actualului director al CNAIR de 101 kilometri, până la sfârșitul anului. Bineînțeles că, pe 31 decembrie, doamna prim-ministru va trebui să ia o decizie, într-o parte sau în alta”, a detaliat Vâlcov, potrivit MEDIAFAX.

Printre cauzele pentru care nu pot fi gata 150 de kilometri de autostradă, în fiecare an, în România, „interes, prostie, rea voință, interese care ne scapă de sub control”.

„Sunt foarte multe țări care nu s-ar bucura ca România să nu fie plină de autostrăzi, astăzi. Ne-ar fi mai ușor să vină marfa din China sau din Golf și să meargă pe autostrăzi sau căi ferate spre Centrul Europei decât să facă un ocol și să meargă pe la alte porturi, mai îndepărtate. Prostia este a celor care au condus aceste companii de-a lungul timpului. Unii dintre ei s-au dovedit ori proști, ori rău voitori, pentru că claim-urile, acele lucrări pe care le plătim dar nu sunt făcute, se ridică la miliarde de euro”, a detaliat Vâlcov.

Citește și:

Ultimile articole

Articole populare