USR vrea ca referendumul pentru inițiativa „Fără Penali” să fie organizat pe 6 decembrie, deodată cu Parlamentarele

USR transmite că dorește ca un referendum pentru ducerea la indeplinire a proiectului „Fără penali” să fie ținut pe 6 decembrie, deodată cu alegerile parlamentare. Inițiativa a fost susținută de peste un milion de români care și-au exprimat votul pro. Reamintim că această inițiativă este blocată în Parlament de 2 ani.

Citește și: „Peste 800.000 de elevi nu au acces la un dispozitiv conectat la internet”

USR și-a exprimat dorința și de a organiza votul pe 27 septembrie, deodată cu alegerile locale, dar PSD a blocat inițiativa.

”Astăzi se împlinesc fix doi ani de zile de când inițiativa Fără Penali a ajuns în Parlament. Și tot astăzi se împlinesc fix doi ani de când inițiativa Fără Penali este blocată de PSD în Parlament. PSD-ul care se dezice de Dragnea și nu mai susține candidați penali își bate joc de un milion de oameni care au semnat pentru Fără Penali. USR a propus votarea inițiativei anul acesta și organizarea referendumului odată cu alegerile locale din 27 septembrie, ca un semnal de schimbare a clasei politice înainte de alegerile naționale din decembrie. Dar PSD s-a opus. Duminica viitoare am fi putut să mergem la urne să votăm pentru noi aleși locali, dar și pentru modificarea Constituției astfel încât penalii să nu mai ocupe funcții publice, astfel încât să nu mai existe un alt Liviu Dragnea în istoria României, dar PSD s-a opus. USR revine cu o nouă propunere și susține votarea inițiativei pe 6 noiembrie în Senat și organizarea referendumului odată cu alegerile naționale din 6 decembrie. Vechile partide trebuie să lase deoparte calculele electorale și să demonstreze că vor să se reformeze după 30 de ani în care s-au rotit la putere și nu au făcut nimic pentru oameni. Fără Penali trebuie să ajungă literă de Constituție!”, se arată în comunicatul transmis de USR.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii