Iohannis rectificare

Iohannis: Guvernul să vină cu un nou proiect de rectificare bugetară

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că ședința CSAT a fost suspendată și așteaptă ca Guvernul să vină cu un nou proiect de rectificare.

Membrii Consiliului Suprem nu au căzut la un acord pentru a emite avizul necesar pe proiectul de rectificare.

“Nu s-a putut obține consens, unanimitate și nu s-a putut emite avizul necesar pentru proiect. Așadar am suspendat ședința CSAT”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Președintele a cerut Guvernului să vină cu un proiect de rectificare fără să elimine tăierile “inexplicabile” ale bugetelor instituțiilor din domeniul securității naționale.

“Prin această suspendare am creat posibilitatea guvernului să revină cu un nou proiect de rectificare, să renunțe la aceste tăieri bugetare în zona securității naționale. În niciun caz nu pot fi explicate decât eventual printr-o sintagmă de tip șicană politică, să se revină la discuții, la colaborări și imediat ce situația va fi remediată, se va putea obține avizul CSAT. Este numai răspunderea guvernului pentru ce se întâmplă în continuare. România este o țară sigură, românii sunt bine apărați, dar aceste lucruri nu vin de la sine. Avem instituții, avem servcii performante care garantează românilor această securitate. Ea nu trebuie și nu poate să fie diminuată pentru niște considerente de politică măruntă”, a spus Iohannis, potrivit Mediafax.

El a mai spus că Guvernul a publicat în august un proiect de rectificare bugetară, un proiect care reprezenta o rectificare bugetară puternic pozitivă.

”Pe o rectificare puternic pozitivă Guvernul a propus tăieri semnificative la foarte multe instituții importante din zona securității naționale. Acest lucru nu a fost la niciun moment explicat. Cu toate că legea prevede un termen de 30 de zile pentru discutarea acestor acte normative în CSAT, înțelegând urgența și având în vedere solicitările din partea unor miniștri, am stabilit ședința CSAT mult mai repede”, a adăugat șeful statului.

Șeful statului a precizat că, în cazul instituțiilor de securitate națională, avizul CSAT este obligatoriu pentru aprobarea rectificării bugetare.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare