parkinguri

Un nou parking în cartierul Mănăștur, pe strada Primăverii numărul 8

Consiliul local Cluj Napoca a aprobat Planul Urbanistic de Detaliu în vederea amplasării unui parking 2S+P+2E pe o parcelă de teren în suprafață de 5547 mp, situată în interiorul ansamblului de locuințe colective de pe strada Primăverii nr 8. Accesul auto și pietonal se va realiza din Aleea Peana.

Pe lângă locurile pentru autoturisme, parkingul va fi dotat cu rastele pentru biciclete, locuri pentru motociclete și mobede și cel puțin 2 stații pentru încărcarea mașinilor electrice.

Parkingul va fi amplasat pe locație actualelor garaje, desființarea acestora fiind un proiect al municipalității clujene.

”Dorim să eliberăm străzile și aleile de autovehiculele care staționează și să le plasăm în struturi multietajate, să reducem cantitatea de noxe și să reducem zgomotul. Garajele individuale care se găsesc pe amplasamentul parkingului, sau în imediata apropiere se vor desființa odată cu începerea șantierului. Celelalte garaje se vor desființa mai devreme sau mai târziu, acestea nu mai corespund cerințelor municipiului, au un aspect de ghetou și ocupă o suprafață mult prea mare. În locul lor se pot amenaja parcări mixte, spațiu verde sau loc de joacă. Deținătorii garajelor ce vor fi desființate vor avea prioritate în obținerea unui loc de parcare în interiorul parkingului”, potrivit municipalității.

Inițial, proiectul parkingului prevedea S+P+5E, dar datorită obiecțiilor formualte de locuitorii din zonă, proiectul parkingului a fost modificat și 2 etaje vor fi construite în subteran.

Obiecțiile venite din partea locuitorilor de pe Strada Primărverii și de pe aleea Peana au vizat următoarele aspecte:

Faptul că există deja un parking la doar 150 de metri distanță, parcarea subterană Minerva Mănăștur. Școala Ioan Creangă aflată pe aleea Peana se va afla mult prea aproape de viitorul parking. Mai mult, ieșirea de pe aleea Peana înspre strada Primăverii a fost desființată în anul 2015 din cauza accidentării unui elev în apropierea trecerii de pietoni. Relizarea unor lucrări în proximitatea imobilelor de pe Primăverii nr 8 și aleea Peana nr 3 poate afecate structura accestora. Mai mult zona este deja foarte aglomerată, iar în perioada de constuire a acestui parking riveranilor le va fi foarte greu să găsească locuri de parcare.

În ceea ce privește elevii școlii Ion Creangă, reprezentanții municipalității dau asigurări că nu părinții și elevii vor putea să se deplaseze în siguranță în lipsa mașinilor parcate pe Aleea Peana.

”Autoturismele care acum sunt parcate pe Aleea Peana și care crează un disconfort circulațiilor auto și pietonale vor staționa în parking și circulația va fi decongestionată. Părinții, elevii și riveranii vor circula în siguranță, nu vor mai exista conflicte între pietoni și autoturisme”, potrivit municipalității.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare