fara masini

Trotuarele sunt pentru mașini, nu pentru pietoni

În Cluj-Napoca, lipsa locurilor de parcare a determinat o situație foarte gravă, mașinile sunt parcate pe trotuar, iar pietonii sunt nevoiți să circule pe stradă, punându-și astfel viața în pericol.

Zeci de sesizări din tot orașul

Clujenii au semnalat această situație foarte gravă pe străzi din toate cartierele, ceea ce demonstrează că nu este un fapt izolat ci mai degrabă o obișnuință.

”Pe stradă Măceşului trotuarele sunt ocupate de maşini, chiar dacă toţi locuitorii au curte/garaj unde să îşi lase maşinile. Pietonii sunt nevoiţi să umble pe stradă, şi în această zona sunt foarte multe mămici care umblă cu cărucioarele pe stradă, din cauza maşinilor care ocupă tot trotuarul”.

”Strada Mihai Romanul a devenit cimitir de maşini. Sunt vreo 5-6 abandonate. În plus, către ieşirea pe Calea Turzii sunt parcate maşini pe ambele benzi şi trotuare. Nu se poate circulă în calitate de pieton pe trotuar. Şi nici nu avem benzi libere pt maşini. Rog a se lua atitudine!”.

Trotuarele nu mai sunt pentru pietoni

”Trotuarele de pe strada Lunetei, începând de la intersecţia cu stradă Gheorghe Doja şi urcând spre străzile Brăduţului şi Plaiuri, sunt inutilizabile datorită zecilor de maşini parcate neregulamentar, pe trotuar”.

”Pe stradă Govora din faţă magazinului Kaufland Mănăştur trotuarele sunt ocupate cu nesimţire de maşini a căror proprietari nici măcar nu au bunul simt de a lasă spaţiu pentru a putea trece pietonii. Zilnic, mămici cu cărucioare şi oameni în etate se “aventurează” pe stradă expunându-se la pericole .

”Maşini parcate pe trotuar pe stradă Câmpul Pâinii. Nu se poate trece cu cărucior de copil, oamenii fiind nevoiţi să meargă pe stradă printre maşini. Să nu mai vorbim de persoanele cu dizabilităţi care n-au nicio şansă (nu există coborâri speciale de pe trotuar).

”Circulaţia pe Strada Năsăud este un calvar atât că pieton cât şi că şofer. Se parchează haotic de ani buni şi nimeni din Primărie şi de la Poliţia Locală nu ia măsuri. Trotuarul de pe partea stânga este ocupat de maşinile parcate perpendicular pe acesta, iar bandă de circulaţie este mai mult de jumătate ocupată de aceleaşi maşini care sunt parcate neregulamentar şi pe care le toleraţi de ani buni. Va rog să luaţi de îndată măsurile ce se impun unui oraş civilizat, aşa cum pretindem a fi Cluj-Napoca”.

Poliția locală împarte fluturași și amenzi

Răspunsurile municipalității la toate aceste sesizări sunt aceleași: poliția locală acționează și sancționează șoferii care parchează ilegal. Problema este că aceștia nu pot face față numărului foarte mare de mașini care din lipsa locurilor de parcare sunt lăsate de proprietari peste tot.

”Poliţiştii locali au aplicat fluturaşi de atenţionare, pentru respectarea regulilor de circulaţie. Poliţiştii locali acţionează zilnic pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind oprirea/staţionarea neregulamentară, aplicând măsuri de sancţionare contravenţională. Poliţiştii locali împreună cu poliţiştii de la Biroul Rutier Cluj-Napoca acţionează şi sancţionează conducătorii auto care staţionează pe trecerile pentru pietoni şi în intersecţii”, potrivit municipalității.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii