ancom

În Cluj-Napoca au apărut trei stații de încărcare a telefoanelor mobile

Municipalitatea clujeană ”a adoptat” de la Festivalul UNTOLD trei stații de încărcare a telefoanelor mobile. Așa numiții copaci inteligenți au fost amplasați în trei zone din municipiu.

”Avem stații de încărcare a telefoanelor mobile care folosesc energia solară. Acestea stații cu WIFI au fost preluate după festivalul UNTOLD. Una este la Sala Polivalentă și o altă este în Piața Unirii la statuia Memorandiștilor. Cea de-a treia se află în Parcul Mare. Clujenii pot să își încarce telefoanele mobile, tabletele, au WI FI gratuit. Sunt niște copăcei moderni”, a declarat primarul Emil Boc.

Edilul a anunțat că orașul va beneficia și de prima stradă Smart din România.

”Dacă toți suntem un oraș smart, vom avea și prima stradă SMART din România. Molnar Piuariu. Este în faza de realizare a studiului de fezabilitate. Băncile vor avea stații de încărcare pentru telefoanele mobile. Vor fi stații de încărcare pentru mașinile electrice. Stâlpii de curent vor avea iluminat modern cu LED și WIFI. Va fi o stradă ultra-modernă, așa cum îi stă bine unui oraș ca și Cluj-Napoca. S-a derulat o dezbatere publică și putem arăta Clujului și României cum arată o stradă modernă”, a explicat Boc.

În acest moment, clujenii au la dispoziție 50 de proceduri, în relația cu primăria, ce utilizează tehnologia.

”Avem peste 50 de proceduri care utilizează tehnologia în relația cu cetățeanul și consolidează statutul de Smart City. Cetățeanul nu mai stă la cozi, economisește timp, economisește bani, mai multă tranparență, mai puțină corupție. Smart City înseamnă să vii în sprijinul cetățeanului cu proceduri prin care să îl ajuți”, potrivit primarului.

O nouă aplicație pentru clujeni cu traseele și orarele mijloacelor de transport în comun

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare