toalete publice

Toalete publice de lux în Cluj-Napoca. Costă 50.000 de euro bucata

Primăria Cluj Napoca a achiziționat patru toalete publice de lux. Acestea costa 50.000 de euro bucata. Toaletele se spală singure și semnalizează când se termină săpunul sau materialele de curățenie.

Prima astfel de toaletă va fi amenajată în Piața Mihai Viteazu la sfârșitul anului, atunci când vor fi finalizate lucrările de modernizare.

Primăria Cluj-Napoca a cumpărat patru toalete publice racordabile în urma procesului de bugetare participativă iniţiat anul trecut. Acestea au sosit deja şi sunt depozitate la Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP). Sunt toalete speciale, construcţii închise. Este vorba de o capsulă din inox care permite accesul persoanelor cu dizabilităţi. Toaletele dispun de un sistem automat de igienizare completă, cu senzori. După ce un utilizator a folosit toaleta, aceasta se închide complet, se igienizează singură peste tot. Următoarea persoană care intră va găsi un spaţiu complet igienizat. De asemenea, sistemul electronic al toaletei va semnala de fiecare dată când se termină consumabilele şi materialele de curăţenie. Prima toaletă va fi amplasată în Piaţa Mihai Viteazu”, a declarat purtătorul de cuvânt Oana Buzatu, pentru MEADIAFAX.

Celelalte trei toalete publice vor fi amplasate în perioada următoare în alte zone din oraș, terenurile fiind în curs de racordare la utilităţi.

Valoarea totală a contractului pentru cele patru toalete publice se ridică la 190.000 de euro.

Proiectul toaletelor publice a fost depus de o clujeană în cadrul primei ediţii a procesului de bugetare participativă din anul 2017.