Tișe: La aeroport s-au făcut lucrări ilegale. Ciceo: Sunt dezinformări (VIDEO)

Conflictul instiituțional dintre Consiliul județean Cluj și Aeroportul Internațional este departe de a se încheia. După ce sindicaliștii de la Aeroport au ieșit în stradă două zile la rând, azi președintele CJ Cluj Alin Tișe a invitat toate părțile implicate la discuții.

Într-o atmosferă tensionată, discuțiile au degenerat în acuzații și jigniri din partea ambelor tabere, totul culminând cu decizia directorului aeroportului David Ciceo să părăseacă întâlnirea alături de ceilalți angajați.

Conflictul dintre cele două instituții a ajuns la apogeu după Hotărârea Consiliului județean de a alege un alt CA care să organizeze concurs pentru funcția de director. Deși CJ Cluj afirmă că altfel se aplică OUG 109, conducerea Aeroportului a decis să atace în instanță această hotărâre. De cealaltă parte, Consiliul județean acuză lipsa de transperență de la nivelul Aeroportului și faptul că nu le se recunoaște statutul de proprietar și nu au acces la niciun fel de informații.

”Ni se recunoaște statulul de proprietar doar când ni se cer investiții. S-au investit milioane de euro din banii clujenilor. După ce banii ajung la aeroport ni se spune că nu mai aveți niciun atribut, nu e treaba voastra cum se fac licitațiile. Dar tot noi trebuie să recepționăm aceste lucrări. Dacă nu ar ajunge ar fi strict problema lor, la fel și dacă s-ar face lucrările din fondurile lor proprii. Cînd facem recepția și ne asumăm trebuie să știm ce este acolo. Avem atribuții când trebuie să alocăm bani și când trebuie să recepționăm? Cînd avem statul de proprietar? Aeroportul nu este ceva pentru care să cădem de frică, ce se poate întâmpla dacă nu dăm bani. Strategia de dezvoltare a județului nu o face aeroportul. Puteam considera prioritar drumurile și să alocăm pentru aeroport 50 de milioane de euro nu 100 de milioane. Nu ni se recunoaște statutul de proprietar decât când dăm bani. Nimeni nu va semna și va vota un act ilegal indiferent de presiunile sindicatului”,  a declarat Tișe.

Alin Tișe a prezentat părți din rechizitoriu procurorilor DNA care menționează lucrări ilegale realizate la Aeroport. Despre toate acestea Ciceo a afirmat că sunt dezinformări, așa cum se poate vedea în video-urile de mai jos.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii