Sunteti aici:AdministrativTișe îl acuză pe Ponta, Rusu pe Vușcan

Tișe îl acuză pe Ponta, Rusu pe Vușcan

Publicat in data

WP_20140130_001

Senatorul Alin Tișe susține că Victor Ponta conduce cel mai incompetent și iresponsabil guvern. Acesta consideră că USL  falimentează ISU și Smurd.

„Raportul ISU demonstrează subfinanțarea acestui segment, PDL cere suplimentarea de fonduri pentru ISU și Smurd, acești bani ar trebui să vină din pușculița lui Liviu Dragnea care este vinovat pentru că implică armata în dezăpeziri și pe această cale ajută baronii locali. Ar trebui destituiți prefecții din Buzău, Brăila și Vrancea. Este nevoie de o verificare la sânge a modului cum se dirijează banii de la guvernspune Alin Tișe.

Consilierul județean Rareș Rusu vine cu următoarea depoziție:

rusu

Profit de situație pentru a-i adresa, prin intermediul dumneavoastră,câteva întrebări prefectului Vușcan. Știți deja că, în mărinimia domniei sale, pe banii noștri, a trimis un să-i zicem așa: “ajutor umanitar de deszăpezire” constând în 45 de utilaje care să ajute la deszăpezire în 4 județe din sud, printre care și “județul Focșani”. Lăsând la o parte cheltuielile de transport și posibilitatea ca până aceste 45 de utilaje să ajungă în presupusul “județ Focșani” s-ar putea ca realul județ Cluj să aibă nevoie de ele, întreb:

1)      Care este baza legală prin care a decis domnia sa să trimitpă cele 45 de utilaje de deszăpezire aiurea către sud?

2)      A existat vreo cerere în acest sens, sau a făcut-o din proprie inițiativă?

3)      Cine plătește distracția? Motorina pentru deplasare și intervenție, diurna, cazarea și hrana șoferilor – sunt plătite din banii de buzunar ai prefectului, sau din cei alocați Clujului de la buget pentru astfel de situații? Atrag atenția că utilajele vin de la firme private care au contract cu autorităţile publice din judeţ – subliniez: contract, dar şi de la deszăpezirea Autostrăzii Transilvania şi de la Compania de Drumuri. Nu există mic dejun pe gratis!

4)      În cazul în care Clujul va avea nevoie de intervenție cum vor fi rechemate utilajele, pe banii cui?

5)      Și apropos de deplasare, un convoi de asemenea anvergură – mașini de tonaj șamd. – cine a asigurat coerența deplasării, cum s-a făcut aceasta, câte unități de supraveghere rutieră s-au dislocat, în baza căror ordine?

După cum observați, ninge și peste noi, chiar dacă mai molcom și fără isteria codurilor roșii. Este de presupus că domnul Vușcan este și meieorolog, după ce s-a dovedit a fi un foarte bun geograf ce a descoperit un județ nou, nouț, “județul Focșani”, pe harta României. Întreb:

6)      În baza căror informații a decis că județul Cluj merită să fie văduvit de 45 de utilaje de intervenție tocmai în această perioadă?

7)      Dacă situația o va impune, câte utilaje de deszăpezire sunt disponibile acum în județul Cluj și care este capacitatea lor operativă?

8)      Cu cine anume s-a consultat când a luat decizia despre care vorbim? De capul domniei sale, sau s-a consultat cu Bucureștiul?

Există două posibilități cu privire la crearea și deplasarea către sud a acestui “convoi umanitar de deszăpezire” și anume:

A)    Servilismul prefectului față de șefii săi de la București, să arate cât de activ este și domnia sa și cu spirit de inițiativă – mai ales după ce a buftat-o urât de tot cu ocazia gestionării crizei provocate de prăbușirea avionului în care și-au găsit moartea pilotul Iovan și studenta Aura Ion. Nu insist pe această temă, Partidul Democrat Liberal Cluj i-a cerut demiterea pentru modul deplorabil în care a știut să gestioneze această criză, plimbându-se inutil pe munte cu un pliant turistic în mână, când rolul său, conform prevederilor Anexei la Ordinul Prefectului nr. 434 din 25.10.2013, privind Regulamentul de organizare și funcționare a Institușiei Prefectului județului Cluj (Cap. II, Art. 4, 1.g,), era să dispună, “în calitate de preşedinte al Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă, măsurile care se impun pentru prevenirea şi gestionarea acestora şi foloseşte sumele special prevăzute în bugetul propriu cu această destinaţie”. În plus, colegulnostru, deputatul Adrian Gurzău a solicitat o anchetă sub aspectul săvârșirii faptei de neglijență în serviciu.

B)    Cheltuirea nejustificată a unor sume de bani către clienții de partid mai puțin favorizați de vremea din Cluj. Să nu uităm faptul că încă din luna noiembrie a anului trecut Guvernul Ponta a ținut să aloce neaparat sume de bani pentru intervenția în cazul gerurilor și zăpezilor polare pe care le-au anunțat cu mult tam-tam că vor veni în luna decembrie. S-au alocat bani din fondul de rezervă, dar iarna n-a mai venit decât la sfârșitul lunii ianurie a anului curent. Cum să cheltui eficient banii de deszăpezire, în așa fel încât să rămână și la partid pentru cele două campanii electorale din acest an? Este o simplă întrebare, eu sper să fi fost vorba doar de servilism.

 

 

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...

Nelson Mondialu și oda pentru Emil Boc (video)

Pe 50.000 de vizualizări are până acum oda, Emblema Romaniei, lui Nelson Mondialu, care...

Alte articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...