aeroportului clujean

Tișe face public numele unor directori, presupuse rude ale directorului Ciceo, angajate la Aeroport

Nemulțumit de faptul că directorul Aeroportlui, David Ciceo, a făcut o serie de declarații publice printre care și cea potrivit căreia decizia de a-l schimba din funcție ar fi ilegală, Tișe a făcut publică o parte din rudele pe care Ciceo le-a angajat la Aeroport.

”Domnul Ciceo a făcut sesizare la ANI că aș fi în conflict de interese. Oi fi poate, dar sunt vreo 15 directori în aeroport care sunt rude cu domnul Ciceo. Eu îi aștept pe oamenii de la aeroport care vor să vină cu miting, vor afla foarte multe lucruri de la mine, lucruri pe care nu le știu. Un director are 18.000 de lei salariu plus banii care îi iau de la Asociația Aeroportului de pot ajunge până la 20-30.000 de lei salariu, în condițiile în care eu până acum 2 luni am avut salariu de 5800 de lei. În momentul în care Ciceo dă salarii la toți oamenii care îi sunt rude, nu este în conflict de interese”, potrivit lui Ciceo.

Directoarea economică- Corina Florian este nepoata domnului Ciceo

Directoarea comercială Gabriela Zanc- nepoata de-a mamei domnului Ciceo

Șeful serviciul marketing- Sorin Costa este rudă cu Gabriela Zanc

Contabila șefă, Delia Sălăjan- verișoara domnului Ciceo

Contabila Pop Maria, soția domnului adjunct Pop Ioan

Șef serviciu operațional- Radu Roșu, fiul fostului director de la Curtea de Conturi

Șef serviciu mentenanță- Zanc Adrian unchiul directorului comercial Zanc

Inspector aeronautică Horațiu Hărănguș, rudă cu Delia Sălăjan, verișoara domnului Ciceo.

Clăian Dorin și fiul au fost adjuncți la TETAROM, aceștia dorm în birouri la Aeroport , ei conduc achizițiile la Aeroport.

Șuta Angela și fiul Tudor Șuta, șefă la audit și inginer operațional, ambii rude cu David Ciceo

”Aeroportul nu este o gașcă în care domnul director Ciceo  să facă ce dorește. Domnul director trebuie să se conformeze sau să plece acasă. Nu am vrut nimic altceva decât să facem concurs. Dacă domnul Ciceo va lua concursul foarte bine, dacă nu nu. Problema gravă este la toți acești directori care au fost aduși pentru că sunt rude cu domnul Ciceo ori acum trebuie să dea concurs. Nimeni nu a dorit ca domnul Ciceo să nu mai fie director din 17, astfel câ mâine sau luni voi convoca Consiliul județean să luăm act de decizia CA-ului care menționează că nimeni nu vrea să îi ia locul. Modificăm și îi dăm domnului Ciceo mandat până la concurs. Un an și jumătate domnul Ciceo a fost și președinte de CA și director și spunea că se poate. Acuma a spus că cei din CA nu pot fi directori. Dar cât timp el a fost și director și președinte de CA nu a fost în conflict de interese, atunci era legal. Vrea să modifice regulamente intern să se pună manager de securitate, dar are deja manager, pe Pop”; a declarat Tișe.

Alin Tișe oferă asigurări că nimeni din noul Consiliu de Administrație de la Aeroport nu dorește să îi ia locul lui Ciceo.

”Urmează să modificăm hotărârea să specificăm că CA-ul îl vrea pe Ciceo, pentru că asta era teama, că el nu va rămâne interimar. Ordonanța de Guvern și hotărârea noastră menționează că CA-ul decide cine conduce executiv. Consiliul de Administrație de la Aeroport s-a întrunit deja, au semnat contractele de mandat și există declarație scrisă din partea tuturor membrilor CA că nu doresc să ia locul directorului și să exercite atribuțiile executive până la concurs și nici după aceea. Ei doresc să rămână administratori neexecutivi așa cum sunt acuma și că recomandă și își doresc să rămână Ciceo. Vom analiza și vom vedea dacă este nevoie să prindem asta în hotărâre că CIceo rămâne director așa cum vrea Consiliul de Administrație”, a afirmat Tișe.

Tișe a declarat că un director de regie care a primit de la CJ Cluj 120 de milioane de euro în ultimii 10 ani nu poate să pună la îndoială o hotărâre dată de acest for.

”Un director de Regie nu are cum să aprecieze dacă o Hotărâre de Consiliu este legală sau ilegală.  Orice Hotărâre de Consiliul județean sau local este legală până când un judecător decide că nu e legală. Ca director de regie trebuie să execuți întocmai până se decide că e ilegală. Prin faptul că afirmi public că o hotărâre este ilegală nu respecți autoritatea forului tutelar, cel care a investit 120 de milioane de euro în aeroport în ultimii 10 ani. Cu alte cuvine a primit un Mercedes la cheie. CJ Cluj indiferent de mandat și președinte a alocat sume uriașe pentru Aeroport care nu a făcut decât să administreze aeroportul și ca urmare a acestor investiții a adus companii. Niciun ban nu s-a întors la nivelul județului timp de 10 ani. Acest refuz de a pune în practică Hotărârile Consiliului județean, singura regie care refuză acest lucru, nu poate fi tolerat. Aeroportul nu este stat în stat și directorul de la Aeroport trebuie să înțeleagă hotărârile Cj Cluj”, a menționat Tișe.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

1 comentariu

  • ma intereseaza rezultatele aeroportului, nu cine e sef pe acolo; daca Ciceo a avut o prestatie eficienta, sa ramana; acuzatiile lui Tise, cel cu blocul din spatele Pietei MV, nu ma intereseaza