Acasă Administrativ Tişe: Clădirile din TETAROM I nu pot fi date în folosinţă până...

Tişe: Clădirile din TETAROM I nu pot fi date în folosinţă până nu se consolidează dealul

tetarom V

Consilierii judeţeni PSD şi preşedintele Alin Tişe au o dispută privind investiţiile din TETAROM I. Cei din PSD acuză întârzierile de la acest proiect şi faptul că au fost finaliyate clădirile, dar momentan sunt goale.

Eu cunosc proiectul Tetarom din 2001. Am avut proiect de extindere pentru TETAROM 1. Este un proiect cu finanţare europeană. Proiectul a demarat în 2013 şi trebuia să fie finalizat în 2016. De atunci au fost două prelungiri de contract; acum, ultima prelungire este până în 31 decembrie 2018. Ceea ce ne supără pe noi mai mult şi nu ni se pare că este în regulă este legat de faptul că acolo clădirile sunt finalizate, dar goale„, potrivit consilierului PSD Lăpuşan.

Alin Tişe a rspuns acestor declaraţii, afirmând că respectivele clădiri nu pot fi date în folosinţă până nu se rezolvă problema alunecărilor de teren.

După ce firma de casă a PSD a depozitat în Hoia molozul care a declanșat alunecarea de teren de la Tetarom, tot reprezentanții acestuia strigă ca din gură de șarpe. Recepția parțială a clădirilor deja edificate, propusă ca și așa-zisă soluție, nu rezolvă problema în niciun fel. Nu există posibilitatea legală de a da în folosință aceste clădiri câtă vreme expertizele și studiile confirmă faptul că terenul e încă în mișcare și că există riscul unor noi alunecări de teren. Doar niște inconștienți și iresponsabili și-ar putea asuma riscul de a pune în pericol viețile oamenilor ce ar urma să lucreze în acele imobile! În prezent se așteaptă soluționarea de către CNSC a contestației depuse în cadrul procedurii de licitație după care va începe execuția lucrărilor de stabilizare a versantului de la Tetarom, singura soluție capabilă să protejeze viețile oamenilor și clădirile edificate acolo„, a declarat Tişe.

 

Exit mobile version