Undă verde pentru TETAROM IV

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a anunțat că au primit avizul necesar în vederea demarării proiectului Parcului TETAROM IV din Feleacu.

CNAIR a dat avizul pentru TETAROM IV

Potrivit lui Alin Tișe, singurul aviz necesar era cel de la Compania Națională de Drumuri în vederea realizării accesului la centura Vâlcele Apahida.

”În cazul Parcului TETAROM IV s-a renunțat la finanțarea europeană deoarece parcul nu mai putea fi continuat în parametri pe care i-am gândit inițial. Am reușit să rezolvăm problema care ne ținea în loc, respectiv avizul de la Companie Națională de Drumuri, respectiv accesul la centură. Până acum nu era permis accesul de către Compania Națională care ne obliga să facem un proiect nou, mult prea costisitor, pe un alt traseu pentru a ne lega la centura Vâlcele-Apahida. Avem în sfârșit avizul, obținut de o săptămâna, iar acum suntem în faza în care vom elibera autorizațiile și vom continua proiectul pentru acea hală, nemaiavând niciun impediment în a finaliza TETAROM IV”, a declarat Tișe.

Au fost finalizate lucrările la noile clădiri din TETAROM I

Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de construire a clădirilor edificate prin intermediul proiectului de extindere și modernizare a Parcului Industrial TETAROM I, în momentul de față fiind în plină derulare demersurile de conformare a noilor construcții la cerințele tehnice legale în vederea obținerii avizului pentru securitate la incendiu (ISU), ultima etapă înaintea recepției și, respectiv a dării lor în folosință.

”La TETAROM I suntem în faza de recepție a celor patru construcții noi, cele trei hale de producție plus o clădire de birouri administrative. Urmează să le predăm TETAROMULUI pentru a le oferi altor firme ce se vor reloca în TETAROM I. În paralele vom începe lucrările de stabilizare a versanților, deoarece acolo avem o problemă cu dealul care vine peste TETAROM. Avem o expertiză tehnică realizată de Universitatea Tehnică, lucrările sunt estimate la 8 milioane de euro, lucrări care se vor face în trei ani”, potrivit lui Alin Tișe.

În prezent, în parcul industrial din zona Tăietura Turcului îşi desfășoară activitatea companii precum EnergoBit, Banca Transilvania, RCC Consult, EGH Import Export, Agressione Expres Impex, Siemens sau CBC Development Design, valoarea totală a investițiilor cifrându-se la peste 60 de milioane de euro, aici fiind create peste 2000 de locuri de muncă.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii