banda-dedicata

Taximetriștii ar putea avea acces pe banda dedicată transportului în comun

Primarul Emil Boc a declarat că se ia în calcul varianta ca și taximetriștii să poată circula pe banda dedicată transportului în comun.

”Deocamdată banda nu poate fi folosită și de taximetriști, dar avem în vedere și acest aspect. Standul de la Sora a fost relocat pe strada David Ferencz, este o străduță cu sens unic de unde pot fi luate taximetrele. Ne gândim ca după ce nu mai circulă transportul în comun, după ora 23:00 să permitem taxiurilor să stea pe banda de la începutul străzii Memornadumului”, a declarat Boc.

Primarul este convins că această măsură va duce la decongestionarea traficului și îi va convinge pe clujeni să folosească mijloacele de transport în comun.

”Primele aprecieri sunt pozitive și sunt convins că impactul pentru oraș este pozitiv, acestă bandă dedicată își va atinge scopul și anume de a încuraja mai mulți clujeni să utilizeze transportul în comun în detrimental mașinii personale. Dorim să îmbunătățim calitatea mediului și a aerului odată ce teroretic vor fi mai puține mașini și mai multe autobuze. De asemenea, până la sfârșitul lunii martie vor sosi cele 10 autobuze electrice deja achiziționate. Sunt 19 linii de transport în comun care beneficiază de accesul pe banda dedicate pentru trnasportul în comun, linii importante ale orașului. Din primele aproximări este vorba și de o economie de timp pentru cetățean, minim 10-15% pe toată axa Mărăști-Mănăștur, dar pe cei 1,6 kilometri cât are banda dedicată economia de timp este mult mai mare. Cele 132 de parcări au fost relocate prin creare a 250 de locuri de parcare pe strada Năvodari și pe Juliot Curie”, a declarat Boc.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii