Tarife mai mari pentru parcările din zona centrală

Primăria Cluj-Napoca a inițiat procedura de consultare publică privind aprobarea Regulamentului de administrare a parcărilor publice cu plata orară din municipiul Cluj-Napoca, dar și modificarea taxelor pentru parcări.

Noul regulament prevede eliminarea abonamentelor de pe străzile aferente Zonei tarifare I, cu excepția abonamentelor pentru riverani persoane fizice, și aplicarea unor taxe orare diferențiale valabile atât pentru zona I cât și pentru zona II.

Potrivit Planului de Mobilitate Urbană pentru Polul de Creștere Cluj-Napoca este necesară implementarea unui nou sistem de parcări european, fără abonamente în parcările din centru.

În noul Regulament se prevede introducerea unei noi modalități de plată, respectiv plata prin card bancar pe platforma online în parcările publice cu acces necontrolat.

De asemenea, se propune trecerea unor străzi din zona tarifară II, în zona tarifară I respectiv: Aleea Învățătorului, Clinicilor, Victor Babeș, Argeș, Piața Mihai Viteazu, Piața Ștefan cel Mare, Piața Avram Iancu. Totodată vor fi introduse în zona II străzile Frederic Joliot Curie, Păstorului, Croitorilor, Ceahlău, Oțetului, Moldovei, Cireșilor și Haiducului.

În ceea ce privește tarifele, sunt propuse majorări astfel:

Taxa orară pentru ocuparea unui loc de parcare în zona centrală, 30 de minute în zona I și o oră va rămâne 2 lei, dar pentru 1 ora zona I și 2 ore zona II va crește de la 4 la 5 lei, iar pentru 2 ore în zona I și 4 ore în zona II de la 8 la 10 lei.

Pentru ocuparea unui loc de parcare în zona centrală în parcări închise cu barieră prețurile propuse sunt: pentru 30 de minute în zona I rămâne neschimbat, 2 lei, pentru 1 oră în zona I crește de la 4 la 4 lei, iar pentru 2 ore de la 8 la 10 lei. Pentru zona II tarifele rămân neschimbate.

La parcările închise cu bariere în cazul depășirii intervalului orar maxim, respectiv 2 ore în zona I, fiecare oră ce depășește intervalul maxim de parcare va fi taxată cu 10 lei în zona I, iar pentru zona II taxa orară de 2 lei/oră va crește liniar în funcție de intervalul orar de parcare ales de utilizator. La parcările cu acces controlat plata se efectuează doar la casele automate de plată, celelalte instrumente de plată nefiind valabile.

În cazul parkingului de la Primărie tarifele vor fi majorate cu 50 de bani pe oră.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii