500 de persoane, somate să își mute garajele până în 5 decembrie

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că 500 de familii din cartierul Mănăștur au primit notificări să mute garajele de pe domeniul public.

”Am trimis somații pentru garajele de pe Primăverii 20 și Primăverii 8, Mogoșoaia 7 și Parâng. Sunt 500 de familii care au fost somate să își demoleze garajele. Pe Primăverii 20, pe Primăverii 8, Pe Mogoșoaia 7 vom face parkinguri. Cel mai avansat dintre ele este cel de pe Primăverii 20. Estimez că până la sfârșitul acestei luni vom obține autorizația de construire și să dăm ordinul de începere a lucrărilor. Datele până la care au fost somați să își ridice garajele este data de 30 noiembrie, respectiv 5 decembrie. Oamenii au și început să își ducă garajele de acolo”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Termenul este de 5 decembrie, ulterior municipalitatea va demara desființarea acelor garaje.

”În cazul în care nu vor elibera locul și nu vor duce garajele de pe proprietatea municipalității până în data de 5 decembrie, după această dată vor interveni cu RADP și le vom duce de acolo pe cheltuiala celor care au garaje și nu au respectat notificarea pe care am făcut-o”, anunță viceprimarul.

Tarcea – Primele garaje au fost desființate deja de Primăria municipiului Cluj-Napoca.

”Astăzi, într-o zonă în care sunt garaje, mașinile sunt parcate pe spații verzi, alei.  Am avut surprize în care oamenii aveau un etaj sau două sub garaj care era folosit sub formă de cramă sau pivniță. Primele 29 de garaje au fost demolate deja pe strada Brateșului, apoi 12 garaje de pe strada Parâng”, potrivit lui Tarcea.

Alte 50 de locații sunt analizate de către primărie și se caută soluții pentru desființarea garajelor și amenajarea unor locuri de parcare sau parkinguri.

”Avem încă 50 de locuri unde studiem situația locurilor de sub garaje. Este un lucru foarte migălos care necesită foarte multă muncă. Pe măsură ce vom identifica locuri unde putem să demolăm garaje și să amenajăm parcări și spații verzi o vom face”, a menționat Tarcea.

Citește și:

Latest articles

Related articles