banda dedicata transportului in comun

Tarcea: Dorim ca strada Nicolae Titulescu să fie o zonă exclusiv pentru mijloacele de transport

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat că municipalitatea pregătește un PUZ de regenerare ubrană pentru zona străzii Nicolae Titulescu. Acolo vor fi construite 8 parkinguri pentru ca toate mașinile parcate pe stradă să fie mutate, iar strada să fie configurată pentru mijloacele de transport în comun.

Avem discuții pentru un parking pe strada Liviu Rebreanu, împreună cu un PUZ Titulescu. Acolo, avem în vedere 7 parkinguri pe partea stângă și dreaptă a străzii Nicolae Titulescu. Este în licitație PUZ-ul de regenerare urbană, acolo vom avea 7+1 parkinguri pentru că ne dorim ca strada Nicolae Titulescu să fie o zonă exclusiv pentru mijloacele de transport în comun. Urmează să facem și o bandă dedicată și toate mașinile care astăzi sunt parcate pe Nicolae Titulescu să fie parcate în spatele blocurilor. Acel bulevard astăzi nu funcționează, funcționează doar o singură bandă pe sens și obstrucționează accesul în cartierul Gheorgheni. Avem deja în analiză cum putem implementa benzile dedicate transportului în comun pe bulevardul NicolaeTitulescu,  a declarat Tarcea.

Astfel, toate garajele din spatele blocurilor urmează să fie demolate iar acolo unde spațiul este prea mic se vor amenaja platforme betonate care vor crește numărul locurilor de parcare.

Avem în vedere platforme betone în zona unde sunt 40 de garaje și nu putem să facem un parking. Din cele 40 de garaje putem face 50 sau 60 de locuri de parcare ceea ce este un real câștig pentru cei care locuiesc în zona respectivă. Avem cel puțin 50 de astfel de platforme în discuție„ potrivit lui Tarcea.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare