Tămaș de la DGASPC și Alin Tișe, conflict deschis în plenul Cj Cluj. Tămaș, scos afară

Conflictul existent între directorul DGASPC Cluj, Daniel Tămaș și președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a degenarat în cadrul ședinței de Consiliul județean. Totul a pornit de la decizia lui Tămaș de a reorganiza organigrama instituției și de a desființa două posturi. Unul dintre acestea fiind cel al directorului economic ocupat de Dana Catarig, soția fostului consilier județean, Horațiu Catarig.

”În anul 2011 aeastă instituție cunoaște ultima reorganizare când directorul adjunct de la acea vreme, după o activitate de 15 ani, își pierde postul. Acesta nu a fost audiată la Consiliul județean, nu i s-a dat dreptul să vorbească despre desființarea postului. În anul 2011 apare un director adjunct economic și administrativ, în postura doamnei Catarig Dana, soția fostului consilier județean Cătărig, fără să îndeplinească condițiile pentru a ocupa acest post. Păstrăm încă documentele care au stat la baza organizării concursului cu o notă de subsol prin care se menționează că acel director nu este obligatoriu să aibă studii economice, dar șeful financiar contabil la întocmi toate situațiile financiar-contabile. Acesta pleacă în 2016 din instituție, iar doamne Catărig trebuia să preai operațiunile financiar-contabile. În 2015 Mihai Seplecan comandă un audit la instituia noastră, iar recomandările auditorilor sunt foarte clare:cele cinci posturi de director să se restrângă la trei. Atributul reorganizării unei instituții îmi revine mie ca director”, motivează Tămaș această decizie ce a încins spiritele în CJ Cluj.

Conflictul dintre dintre Tișe și Tămaș este unul vechi, Tișe dorind demiterea acestuia încă de la preluarea mandatului.

”Și dumneavoastră aveți studii de specialitate? Ați spus că doamna Cătărig ocupă ilegal această funcție pentru că nu are studii de specialitate, iar acum prin organigramă dvs vreți să luați serviciul financiar contabil, să îl duceți la dvs care, de asemenea, nu aveți studii de specialitate”, a contracarat Tișe.

Tișe: Dumneavoastră ne propuneți astăzi să treacă acest serviciu de la o doamnă care era ilegal angajată
Tămaș: Dumneavoastră, domnule Tișe ați angajat-o în 2011, pe baza prieteniei. Am documentele de concurs, cum puteți să mă păcăliți în halul acesta? Pe doamna Brad ați dat-o afară în 2009, ați făcut trafic de influență. Și ați adus-o pe doamna Catărig director juridic fără să aibă studii de specialitate. Să vă fie rușine că de doi ani nu ați venit în niciun centru.

Tișe: Dumneavoastră să vă fie rușine.

Tămaș: Habar nu aveți să conduceți instituția asta.

Tișe: Ești un nesimțit!

Tămaș: Dumneata ești un nesimțit! Aveți grijă la ton, vedeți că eu nu sunt Mătușan sau cei de la partid. De doi ani de zile vă bateți joc de instituția asta.

Tișe: Ieși domnule afară!

Secară: Ieși afară, nesimțitule! Ieși afară, domnule!

Tămaș: Să vă fie rușine, domnilor! V-ați bătut joc de instituția asta de doi ani de zile, nici nu știți ce votați. Ați traficat cât ați putut instituția, dar nu mai puneți voi mâna pe instituție, să țineți minte!

După ce Daniel Tămaș a părăsit plenul Consiliului județean, Alin Tișe a declarat că va propune destituirea directorului de la DGASPC Cluj.

”În condițiile acestea, foarte clar mă gândesc să propun un proiect de hotărâre și să propun sancționarea directorului și destituirea de îndată. În asemenea situații nu cred că putem să funcționăm. Domnul respectiv, care a venit pus politic, prin urmarea faptului că doamna Molnar a fost obligată să demisioneze, a fost obligată să își părăsească funcția ca el să ocupe acest post. E membru de partid promovat. Nici doamna Brad, nici doamna Molnar nu au avut de a face cu partidul din care provin eu. Le-am văzut în momentul în care au preluat aceste funcții. La modul serios îmi pun problema dacă persoana poate, din punct de vedere mintal, să îndeplinească funcția de director”, a declarat Tișe.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare