parcari Surubaru

Șurubaru: Nu mai creăm locuri de parcare în centru

City managerul orașului Cluj-Napoca, Gheorghe Șurubaru, a declarat că scopul municipalității este eliminarea cât mai mult a mașinilor din oraș. Acest aspect se referă în special la zonă centrală, acolo unde clujenii ar trebui să ajungă folosind mijloacele de transport alternative.

”Nu trebuie să mai creăm locuri de parcare în centru, astfel încât să atragem mașinile În centru oamenii trebuie să vină doar când e strictă necesitate și să utilizeze mijloacele de transport în comun. Oricâte benzi am crea, oricâte locuri de parcare am amenaja în zona centrală din Cluj, tot vor fi ocupate în permanență. Sunt modernizate străzile din zona centrală, dar ca și capacitate nu pot fi aduse îmbunătățiri. a trebui să ajungem să folosim mașina personală doar când este nevoie. Este foarte clar că din acest punct de vedere este foarte important transportul în comun, lucru pe care primăria Cluj-Napoca îl dezvoltă în continuare.”, a declarat Șurubaru.

Șurubaru:Continuă politica primăriei privind benzile dedicate. Se elimină parcările de pe strada Observatorului

Gheorghe Șurubaru a reaminti politica municipalității de a încuraja folosirea transportului în comun prin crearea benzilor dedicate. Următoarea stradă unde se va amenaja o bandă dedicată transportului în comun este Observatorului.

”S-a vorbit extrem de mult despre parcul auto al CTP-ului. Toate mijloacele de transport care vor fi achiziționate vor avea și componenta eco. Odată ce o să avem un parc auto suficient de mare există aceste benzi dedicate pentru care intenția noastră este clară să le prelungim. Să înființăm noi benzi dedicate pe raza orașului. Următoarea pe listă este strada Observatorului. Toate aceste desființări de locuri de parcare s-au făcut în urma unor analize foarte serioase și cu discuții purtate în Comisia de Siguranța Circulației. În plus, toate locurile de parcare ce au fost desființate pe strada Observatorului au fost compensate cu alte locuri de parcare create pe străduțele adiacente. Această măsură ne va permite să facem o bandă dedicată transportului în comun pe toată strada Observatorului. Pentru studenți se construiește parkingul Hașdeu, unde cea mai mare parte a locurilor vor fi destinare studenților”, potrivit lui Șurubaru.

Citește și:

Se desființează toate parcările de pe Observatorului

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare