suplacu de barcau

O nouă licitație pe tronsonul Suplacu de Barcău-Borș

Porțiunea de autostradă de 60 de kilometri, Suplacu de Barcău-Borș, va fi scoasă din nou la licitație.

Aceasta este ce de a treia încercare pentru finalizarea acestui tronson din Autostrada Transilvania.

“Cele trei loturi în care a fost împărțit tronsonul Suplacu de Barcău-Borș trebuiau scoase la licitație anul trecut. S-a renunțat, în acel moment, pentru că urma să apară Contractul Național. Între timp, Contractul Național a fost aprobat și acum suntem în faza de pregătire a licitației. Estimăm că până la sfârșitul acestui an anunțul de licitație va fi postat deja pe SEAP. Având în vedere cum merg licitațiile în baza actualei legislații, estimăm că în maxim un an vom avea constructor, dacă nu vom avea blocaje din cauza contesta?iilor”, explică Alin Șerbănescu, reprezentan CNAIR.

Tronsonul Suplacu de Barcău-Borș a fost început de compania americană Bechtel care a efectuat cam 50 la sută din lucrări.

În 2015, în urma unei licitații, a fost desemnat un alt constructor care să termine autostrada. În toamna anului 2016 și acest contract a fost reziliat pentru că lucrările nu au înaintat aproape deloc.

După finalizarea licitației, termenul de proiectare pentru acest sector va fi de aproximativ 6 luni iar execuția lucrărilor un an și jumătate. sursa: RADOR

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare