Sunteți de acord să se vândă bere în Sala Polivalentă din Cluj?

Directorul Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, Ionuț Rusu, a anunțat că și-ar dori să poată vinde băuturi alcoolice, bere și vin, la evenimentele sportive organizate în incinta Sălii.

Susținem și ne-am dori vânzarea de băuturi alcoolice și aici mă refer la bere și la vin. În orice țară civilizată din Europa se vinde bere și vin în sălile Polivalente. Nu văd de ce nu s-ar putea face acest lucru și într-o sala polivalntă din România, mai ales că am depășit de mult momentul în care lumea mergea la stadion să-și dea în cap, suntem țară civilizată cu oameni civilizați care merită să facem acest pas. În momentul de față legislația nu ne permite să vindem băuturi alcoolice, dar imediat ce ne va permite vom fi primi care începem să vindem”, a declarat Rusu.

Consilierul local Dan Morar a dorit să știe dacă au existat consultări cu factorii locali, în special Jandarmeria, înainte de a a înainta această propunere.

Ar trebui să vă asigurați înainte că legea permite, că Jandarmeria și-a dat acordul, că nu există niciun risc și ulteior să faceți public un astfel de anunț. V-ați consultat cu alte persoane de la nivel local, sau este ideea dumneavoastră?

Rusu crede că o astfel de măsură ar convinge mai mulți oameni să participe la evenimentele sportive, atât în Sala Polivalentă cât și pe stadion.

Este ideea noastră și încercăm să conducem Sala Polivalentă după modelul arenelor din Europa. În acest moment în România se vinde alcool la evenimentele organizate de Federația Română de rugby. Îmi doresc să se modifice legislația pentru a putea vinde bere la evenimentele sportive tocmai pentru a încuraja lumea să stadion și în Sălile Poliavalente. În acest moment sportul suferă din cauză că nu vine lumea la stadion. Aceasta ar putea fi o motivație în plus să vină la un eveniment sportiv”, potrivit lui Rusu.

Și viceprimarul Dan Tarcea susține o astfel de inițiativă, considerând că pentru cele câteva persoane care ar putea consuma alcool în exces nu trebuie să sufere toată lumea. Mai mult, Tarcea a declarat că vânzarea băuturilor alcoolice în incinta arenelor sportive este permisă în toate țările europene.

Eu voi susține acest proiect și această inițiativă. Mi-aș dori să se poată vinde și această băutură la Polivalentă deoarece se practică pe marile arene europene, acolo unde într-adevăr se face performanță. Îmi aduc aminte că am fost acum vreo 10 ani la un Campionat European de Fotbal în Elveția, juca România cu Olanda și pe stadion se putea cumpăra bere fără niciun fel de problemă. La fel, în NBA se vinde bere, pentru că aceste săli, aceste stadioane trebuie să fie un centru în care oamenii să vină cu familia, să socializeze, să schimbe o vorbă și să își susțină echipa favorită. Nu trebuie să fie doar o activitate pentru 90 de minute sau cât durează un meci de baschet sau handbal. Până la umra fiecare răspunde pentru ceea ce face. La fel cum nu este interzis consumul băuturilor alcoolice în restaurante, baruri sau cluburi, la fel nu ar trebui interzise nici în sălile de sport. Și persoanele care fregventează restaurantele consumă alcool cu moderație, dacă aleg să consume mai mult și perturbă liniștea publică,poliția trebuie să intervină. Cei care fac astfel de lucruri vor răspunde. Nu putem să ignorăm celelalte persoane, dacă cinci persoane fac scandal, există forțe de ordine care să le pună la punct și ceilalți să se poată bucura și să savureze o băutură care la place”, a declarat Tarcea.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare