Tișe recunoaște că sunt probleme cu deszăpezirea pe drumurile județene

Președintele Consiliului județean Cluj, Alin Tișe, recunoaște că au fost drumuri județene unde au fost probleme cu deszăpezirea. Principala problemă este cauzată de firmele care au prea puține utilaje și prea puțin angajați.

”Căutăm de trei luni firme care să completeze lucrările de deszăpezire. Nu se găsesc firme care să intre să deszăpezească, nu au angajați nu găsesc personal și nu au utilaje. Nu se angajează nimeni la firmele de deszăpezire. Pot să reziliez și să rămân fără nicio firmă.  Nu neg că au fost probleme, deszăpezim 1200 de kilometri de drumuri județene. Nu protejez nicio firmă care nu își face datoria. Capacitatea de a funcționa este cea care o vedeți. Primim raportările de la firmele angajate și de la oamenii care merg pe teren. Am primit o raportare falsă, dacă vom intra în reziliere, voi rămâne fără nicio firmă. După licitație, oamenii pleacă de la o firmă la alta. Prefer să îi sancționez și să îi tai din factură decât să merg la reziliere. Drumurile funcționează în sistem de iarnă, doar un singur drum nu a fost deszăpezit” a declarat Tișe.

Tișe a declarat că se caută soluții pentru ca aceste probleme cu deszăpezirea să fie rezolvate. Se caută firme care să lucreze în completarea celor existente, însă de trei luni nu s-a găsit nicio firmă care să fie interesată.

”Pe loturile unde am simțit că avem probleme încercăm să mai aducem alte firme, pe o procedură simplificată. S-a circulat, greu, nu a fost deszăpezirea bine făcută, dar nu au fost drumuri blocate. Am apelat la toate firmele de deszăpezire pentru a găsi pe cineva să completăm. Îmi doresc să avem drumuri curate, dar avem probleme cu anumite firme, căutăm soluții și luăm măsuri împotriva firmelor. Nu am avut concurență la deszăpezire, firmele nu se mai înghesuie la bani publici, patronii se tem de alte probleme. Și nimeni nu a contestat licitație. Avem patru loturi. Îmi cer scuze față de clujeni pentru zonele unde nu s-a deszăpezit. Încercăm să suplimentăm lucrările din aceste zone. O reziliere ne va lăsa trei luni fără firmă de deszăpezire. Recunoaștem că am avut probleme cu deszăpezirea pe drumurile județene”, a declarat Alin Tișe.

Latest articles

Related articles