Studenții, mândria Clujului, sunt bineveniți în oraș, dar fără mașini

Cluj – Napoca, orașul care a crescut și s-a dezvoltat datorită studenților și universităților, îi apreciază și îi primește pe toți, dar fără mașini. Acestea trebuie lăsate acasă. Cea mai mare problemă a orașului la ora actuală este traficul, cauzat de numărul mare de mașini. În Cluj-Napoca sunt în acest moment 200.000 de mașini, o parte dintre acestea aparținând studenților.

Primarul Emil Boc le recomandă studenților să vină fără mașini la Cluj-Napoca și să folosească mijloacele alternative de transport.

”Blocajele majore în trafic sunt interente într-un oraș în care avem 400.000 de locuitori și 200.000 de mașini. Trebuie să ne schimbăm și noi comportamentul. În 2000 erau în oraș 56.000 de mașini, acum sunt 200.000 de mașini. Orașul nu a crescut, nu se poate lungi sau înălța. Nu am altă problemă mai importantă decât mobilitatea, traficul, decongestionarea traficului. Pe lângă soluțiile Primăriei este nevoie și de un răspuns din partea clujenilor, care încet dar sigur trebui să își schimbe comportamentul. Ce Studenții nu pot veni să lase mașina cum a fost pe Observator unde blocau o bandă. Vine cu mașina la Cluj, își lasă materialele, cărțile și mașina o duce înapoi acasă. Nu poate lăsa mașina în stradă pentru că nicăieri în lume nu se mai face așa ceva. Nu poți să ai pretenția să ai mașina parcată la geam. În special pentru generația tânără care are o altă dimensiune a mobilității și o altă înțelegere”, potrivit primarului Emil Boc.

Ideea este preluată și de viceprimarul Dan Tarcea care le recomandă studenților să vină cu trenul sau cu autobuzul la Cluj.

”Nu este normal ca mașinile să stea pe trotuar.  Sigur că trotuarul este foarte lat, are patru metri lățime și se poate circula și ca pieton. Mașina trebuie să stea în parcare. Sunt foarte multe mașini care sunt din alte localități, sunt mașini ale studenților. Student fiind, cred că poți lăsa mașina acasă. Să vii la Cluj-Napoca să folosești mijloacele de transport în comun. Să folosești trenul au autobuzele ca să vii la Cluj.  În 2020 va fi finalizat primul parking din cartierul Zorilor”, a declarat Tarcea.

Citește și:

Latest articles

Related articles