strazi cu sens unic Gheorgheni

Apar primele străzi cu sens unic din Gheorgheni

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că primele străzi cu sens unic din cartierele Andrei Mureșanu și Gheorgheni vor fi amenajate din această toamnă.

”Am avut dezbateri publice pentru modificarea circulației în cartierul Gheorgheni și Andrei Mureșanu. Sunt vizate toate străzile secundare din Gheorgheni și Andrei Mureșanu. Dorim să facem sensuri unice, piste de biciclete și noi locuri de parcare. Primele străzi cu sens unic vor fi implementate în această toamnă. Sunt foarte multe străzi și trebui să facem un program pentru indicatoare și marcaje rutiere. Astfel dorim să decongestionăm traficul și din acea zonă. Astăzi este suficient să ai o stradă cu o lungime de șase metri, să fie o mașină parcată și deja se crează ambuteiaje pentru că nu pot să treacă o mașină una pe lângă cealaltă. Nu vom modifica circulația din Piața Engels, dar va fi modificată din zonele și străduțele adiacente. În acest cartier sunt străzi paralele care ne permite să facem mai multe străzi cu sens unic”, a declarat Tarcea.

Având în vedere rețeaua stradală existentă, este posibilă instituirea unor sensuri unice care ar elibera trotuarele pentru ușurarea circulației pietonilor (cu sau fără amplasarea de stâlpișori), fluidizarea circulației, reducerea numărului de conflicte din intersecții.

Se vor institui sensuri unice pe străzile din interiorul perimetrului format de:

1. Bd. Nicolae Titulescu, str.Liviu Rebreanu, str. Albac, str. Septimiu Albini, str. C-tin Brancusi- Bd. Nicolae Titulescu;
2. Calea Turzii- str. Milton Lehrer, P-ta Cipariu, str. C-tin Brancusi, str. Fagului- str.Trifoiului- str.C-tin Nottara- str.Miksath Kalman- str.Eftimie Murgu- Calea Turzii.

Citește și:

În locul garajelor din Gheorgheni vor apărea 7 parkinguri noi. Deficitul de parcări în Cluj este de 10.000 de parcări

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare