banda-dedicata

Strada Moților, tot mai aproape să devină stradă cu sens unic

Ovidiu Câmpean , director Direcția de dezvoltare și management de proiecte a primăriei Cluj-Napoca a declarat că se lucrează la cea mai bună variantă pentru a prelungi banda dedicată transportului în comun pe strada Moților. În acest moment, soluția care pare a avea șansă de câștig este instituirea sensului unic pe strada Moților.

Nu s-a luat o decizie finală în privința străzii Moților, dar evident opțiunea este de a extinde aceste benzi dedicate. Banda care a fost realizată de la Biserica Sfântul Petru până pe strada Memorandumului este un real succes, timpul de transport al călătorilor cu mijloacele de transport în comun a scăzut considerabil, ceea ce ne încurajează să continuăm această politică a benzilor dedicate pentru transportul în comun. Una dintre variante este ca strada Moților să fie sens unic cu benzi dedicate pe ambele sensuri pentru transportul în comun. Sensul unic va fi dinspre centru înspre Mănăștur, cu posibilitatea ca cei care vin dinspre Mănăștur spre centru să intre pe strada Clinicilor, sau pe strada de lângă Parcul Central”, a declarat Câmpean.

În acest moment se fac studii de trafic și analize împreună cu specialiștii, dar din punctul de vedere al lui Ovidiu Câmpean, varianta cu benzi reversibile va fi eliminată în favoarea sensului unic.

Aceste decizii trebuie calculate temeinic, sunt studii de trafic realizate, discuții cu cei de la Poliția rutieră, cu experți de Universitatea Tehnică și cu membri comisiei de circulație.
De asemenea, se iau în calcul ambele maluri ale Someșului pentru a se institui sensuri unice, însă deocamdată o decizie finală nu este luată. Aceste lucruri sunt decise împreună cu specialiștii astfel încât deciziile pe care le luăm să profucă efecte pozitive și să nu bulverseze și mai mult traficul. Din punctul meu de vedere varianta cu sensu unic pe strada Moților este mai fezabilă, dar într-adevăr măsurătorilor de trafic, dimineața sunt una-două ore în care traficul dinspre Mănăștur spre centru este mai mare, în rest sensul de mers dispre centru spre Mănăștur este cel mai aglomerat și ar merita aceastăbandă dedicată pentru transportul în comun și două benzi pentru traficul general. Vara aceasta sperăm să venim cu o prezentare a conceptului”, potrivit lui Ovidiu Câmpean.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare