Sunteti aici:AdministrativStrada Donath a devenit un pericol pentru clujeni

Strada Donath a devenit un pericol pentru clujeni

Publicat in data

Odată cu darea în folosire a centurii din partea de Nord care face legătura dintre Florești și Cluj, strada Donath a preluat zeci de mașini. Din păcate, strada Donath nu are profilul pentru a suporta o asemenea creștere de trafic.

O singură bandă pe sens și trotuare lipsă

Strada Donath necesită lucrări de modernizare datorită creșterii semnificative ale traficului. În partea care face legătura cu centura Nord, strada are o singură bandă pe sens și nu are trotuare. În plus șoferii circulă cu viteză punând în pericol viața ceetățenilor

”Va sesizez o problema care s-a format din cauza drumului care leagă stradă Donath de Floreşti. V-aţi bătut joc de oamenii care locuiesc în zona respectivă. Cum se poate să lăsaţi aşa trafic pe o stradă care pe alocuri are o singură bandă, nu există trotuar. Este un adevărat pericol pentru pietoni şi să nu vorbim de faptul cu nu se poate ieşi din curte. De asta plătim noi clujenii impozitul că să fim batjocoriţi în halul acesta? Aţi fost să-i întrebaţi pe cei care locuiesc pe aleea Bucură dacă îşi pot parcă maşinile. Dacă pot să îşi lase copiii să iasă la joacă?”, îşi exprimă nemulţumirea un clujean.

”Sunt necesare reductoare de viteză pe strada Donath. Nu există trotuare și cei care merg spre Florești vin cu viteză”, semnalizează un clujean.

” Pe stradă Donath în multe locuri nu există trotuar. Drumul e îngust iar maşinile circulă cu viteză foarte mare. Acest lucru reprezintă un pericol pt pietoni şi şi pt şoferi! Va rog să găsiţi o soluţie pt această problema, exclusă fiind varianta indicatoarelor pt că nu le bagă nimeni în seama”, potrivit unui alt clujean.

” Aş vrea să semnalez problema circulaţiei pe str Donath, unde şoferii merg în mare viteză, nu opresc la trecerile de pietoni, de aceea mă întreb de ce nu se pun praguri de sol? Pe strada Donath se circulă că pe o autostradă”, sesizează un alt locuitor.

Se construiesc blocuri, dar infrastructura lipsește

Strada Donath, la fel ca și alte zone ale Clujului, a devenit o victimă a urbanismului. Clujul se extinde tot mai mult, se construiește tot mai mult, dar infrastructura este în continuare deficitară. Municipalitatea continuă să elibereze autorizații de construire chiar dacă nu există infrastructura necesară. Locuitorii de pe strada Donath reclamă faptul că s-au dat autorizații de construire fără a se ține seama de lipsa infrastructurii, iar acum strada Donath reprezintă un pericol pentru cetățeni.

” Stradă Donath a devenit cârpă de legătură dintre Cluj şi Floreşti. Trafic intens, mai ales în capătul cartierului Grigorescu unde nimeni nu are un plan de urbanism. Toată lumea construieşte blocuri pe câmpii, dar fără infrastructură, fără drum, fără trotuar. Şoferii trec pe lângă tine cu 80 la oră. Unde există un pic de trotuar, sunt parcări. Locul pietonului este pe stradă. E o situaţie dificilă de rezolvat, dar va rog vorbiţi cu primarul din Floreşti să găsiţi o soluţie urgentă”, potrivit unui clujean

” Doresc să va aduc în atenţie problema cu stradă Donath din cartierul Grigorescu. Având în vedere că se construieşte în continuu la capătul străzii, în localitatea Floreşti şi centură care se uneşte cu stradă Donath această va deveni tot mai aglomerată. Vă rog să luaţi măsuri din timp pentru refacerea străzii Donath. Nu are nici măcar două benzi de circulaţie iar deja circulaţia este foarte aglomerată. Să nu păţim că în cartierul Bună Ziua, prima dată blocurile şi pe urmă infrastuctura”, sugerează un alt cetățean.

” E haos ce se întâmplă. Maşinile trec în viteză, trotuar nu există, Florestiul ar trebui să nu mai dea autorizaţii de construcţie până nu există infrastructură! Pe deal s-au construit blocurile unul lângă celălalt, drum cu 2 benzi nu există, trotuar nu există”, semnalizează un alt clujean.

 

INTRA IN DISCUTIE

1 COMENTARIU

  1. Am sesizat și eu primăria dar a refăcut numai secțiunea de unde a primit mită,restul populație este ignorat,deși are unde să lărgească anumite părți din tronsonul Donath-Floresti!
    Nu este interes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Util: Unde sunt în Ardeal cele mai scumpe și cele mai ieftine chirii

Ultimele luni au adus o nouă creștere a chiriilor în România, iar motivele sunt...

Evenimente și Concerte tematice la care poți participa în Cluj-Napoca înainte de Crăciun

Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, iar agenda publică este plină de...

VIDEO: Realizări de succes și planuri ambițioase pentru dezvoltarea și modernizarea comunei Jucu

Jucu devine o comună care poartă tot mai vizibil amprenta modernității prin investițiile deja...

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

Alte articole

Util: Unde sunt în Ardeal cele mai scumpe și cele mai ieftine chirii

Ultimele luni au adus o nouă creștere a chiriilor în România, iar motivele sunt...

Evenimente și Concerte tematice la care poți participa în Cluj-Napoca înainte de Crăciun

Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, iar agenda publică este plină de...

VIDEO: Realizări de succes și planuri ambițioase pentru dezvoltarea și modernizarea comunei Jucu

Jucu devine o comună care poartă tot mai vizibil amprenta modernității prin investițiile deja...