Strada a învins! Grindeanu:Vom găsi calea legală să nu intre în vigoare această Ordonanță

Vocea sutelor de mii de oameni care au ieșit în stradă timp de cinci zile consecutiv nu a rămas neauzită. Premierul Grindeanu a anunțat în această seară că Guvernul va căuta o soluție legală pentru ca Ordonanța de Urgență 13 să nu intre în vigoare.

”Am ascultat, am văzut și am auzit în aceste zile foarte multe opinii venind din partea colegilor mei de partid din care fac parte de 20 de ani, din partea coaliției de guvernare, colegii din opoziție, de la oamenii simpli, și am auzit vocea străzii. Nu vreau și nu doresc să dezbinăm România. România nu poate fi ruptă în două. România pare ruptă în două sau în mai multe bucăți. Este ultima mea dorință de a se ajunge la așa ceva. Însă tot ceea ce înseamnă deciziile pe care CCR le-a luat în timp si nu au fost puse in practică, este normal să își găsească transpunerea în cadrul legal. Decizia CCR este una obligatorie, toate aceste lucruri sunt obligatorii pentru cetățenii României. Am urmărit ce s-a întâmplat în toata tara, am văzut pozițiile oamenilor, foarte multe argumentate, altele care nu transmiteau realitatea. Pe de altă parte membrii și susținătorii ne îndeamnă să continuăm în ceea ce înseamnă acest demers. Am luat câteva decizii. Mâine vom face în regim de urgență o ședință de guvern pentru abrogarea acestei Ordonanțe. Am văzut dezbateri și pe acest subiect, abrogarea, este termenul folosit de administrația prezidențială când ne-a cerut să abrogăm Ordonanța. Vom găsi calea legală să nu intre în vigoare această Ordonanță. Este nevoie de a avea o concordanță între deciziile CCR și cadrul legal. Voi demara o consultare cu toate celelalte partide, pornind de la deciziile CCR, poate excluzând pragul de 200.000 de lei, astfel încât după un dialog, în cel mai scurt timp să trimitem un proiect de lege către parlament pentru punerea in concordanță deciziilor CCR cu cadrul legal. Toate argumentele pe care noi le-am avut în susținerea OUG nu au fost bine comunicate, s-a creat confuzie, distorsiuni ce nu are legătură cu ceea ce s-a votat. Ministrul justiției își va asuma consecințele. Doresc să pun în practică programul de guvernare pentru care am fost votați, mai avem 12 puncte astfel încât ceea ce au votat românii să se regăsească în viața lor de zi cu zi”, a declarat Grindeanu

În ciuda acestei prime victorii a protestatarilor aceștia nu renunță, au început să strige demisia și anticipate și anunță că vor ieși în stradă și mâine.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii