Steluța Cătăniciu deschide lista ALDE Cluj pentru Camera Deputaților

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Deputatul Steluța Cătăniciu a susținut azi într-o conferință de presă că nu are interdicție să candideze.

Cătăniciu deschide lista ALDE Cluj pentru Camera Deputaților.

”Conflictul meu de interese a constat în faptul că în 7 aprilie 2009 am votat proiectul de la punctul 19. Îmi fac reproșuri că nu am explicat această situație și lumea ar fi văzut cât de aberantă este această situație. În proiectui de hotărâre nu a fost menționată denumirea societății Foto Optica pe care o reprezentam în instanță. Mi-am pus întrebarea dacă au făcut-o intenționat colegii din PD. Din păcate eu ca avocat care mi-am reprezentat ineteresele nu am reușit să conving judecătorii că s-a făcut o eroare. Mi-a fost foarte greu să dovedesc instanței că am fost într-o eraore când am votat proiectul 19, nefiind menționat numele societății. Nu aveam niciun interes pentru o hotărâre care a trecut cu 26 de voturi.  N-aveam niciun interes să votez acel proiect de hotărâre atât timp cât acest proiect era în interesul CL. Contractul  de închiriere a fost încheiat în 1973. Până în 2009 când s-a votat acest contract nimeni nu și-a pus problema ca respectiva societate să plece de pe Napoca 27. Este inadmisibil ca în România să ajungi să trăiești asemenea drame. Acest proces a reprezentat o dramă pentru mine”,  a declarat Cătăniciu.

Steluța Cătăniciu a primit de la comisia juridică din cadrul Camerei Deputaților raportul care confirmă faptul că nu există interdicția de a ocupa funcții publice.

În 24. 10. 2016 s-a finalizat raportul comisiei juridice de disciplină și imunități care a concluzionat că nu am încălcat legislația privind mandatul de deputat și nu mi se poate imputa o sancțiune pentru o ală funcție. Starea de conflict a încetat înainte de sesizarea ANI. În cazul în care acuza de conflict a încetat înainte, sancțiunea disciplinară poate fi aplicată în termen de 3 ani. Putea fi aplicată din 2009 până în 2012. Faptul că ANI s-a sesizat după patru ani nu este vina nimănui. Comisia Juridică spune că nu există nicio interdicție de ocupa o funcție pubică, perioada de aplicație a interdicției fiind depășită și prescrisă. Dacă s-ar fi aplicat interdicția de a ocupa o funcție publică, trebuia să plec din Parlament.  ANI are obligația să radieze acea interdicție de pe site.De asemenea, am trimis o adresă către Autoritatea electorală Permanentă și în răspunsul primit se precizează faptul că nu figurez cu interdicții ale dreptului de a alege și a de fi ales”, a declarat Cătăniciu

În 25 mai a citit sesizarea către Prefect, ANI, și atunci am aflat că m-aș fi aflat într-un conflict de interese.

Mai 2009, martie 2013, cei de la ANI nu m-au citat niciodată. La patru ani de la momentul sesizării de către colegii din PDL am aflat de la un coleg din presă că există raport pentru un conflict de interese. 4 ani cei de la ANI nu au făcut nicio mișcare până nu am ajuns deputat și vicepreședinte al comisiei juridice. ANI are obligația să soluționeze ace sesizare în termen de 30 de zile.

127 de cereri la toate intituțiile publice din Cluj, la oficiul registrului comerțului, m-au verificat pe mine și familia mea. , firma MECON din Brașov, dacă a avut contracte cu Primăria dacă eu am avut contracte cu aceste intituții. Verificarea s-a făcut din 2005. Nu am avut niciun contract de asistență juridică și firma care o reprezentam nu a avut niciun contract cu statul.

Tot mandatul de deputat s-a desfășurat cu acest semn de întrebare și cu această mizerie.

Nu există interdicția de a candida. 176/2021. Este o sancțiune care se aplică în anumite condiții. Atunci când există o abatere disciplinară. Un conflict de interese administrativ. Dacă raportul rămâne definitv, Ani face sesizare să demareze procedura cercetării disciplinare. Se constată că a existat o abatere, dacă răspunderea discplinară nu este prescrisă și se stabilește sancțiunea care se aplică. Diminuarea indeminzației, suspendare pe două ședințe, dacă faptele sunt repetate și au produse prejudicii grave asupra bugetului CL. În cazul deputaților 10% între o lună și trei luni de zile. Nu poți să aplici o sancțiune prvăzută de statutul deputaților pentru o faptă săvâșită în 2009 atunci când eram consilier local.

În ceea ce privește lista de candidați ALDE Cluj, Steluța Cătăniciu a menționat că a fost aprobată deja de la nivel central și că va fi depusă mâine la Biroul Electoral Județean Cluj.

Nu există o dispută mai mare în ALDE decât în alte partide. Primul loc de la Deputați fiind considerat eligibil, disputa a fost între mine și copreședintele Irimie. Acest a deci să nu candidează la Senat primul pe listă dacă nu este primul la Camera Deputaților. Îmi doresc să ajung în Camera Deputaților, cameră decizională, am avut un mandat, am fost chestorul Camerei Deputaților, sunt vicepreședinte, mi-ar fi foarte ușor să trec anumite proiecte.

Lista ALDE pentru Camera Deputaților:

Steluța Cătăniciu

Adrian Mureșan

Vicențiu Știr

Lista ALDE Cluj pentru

Radu Lucian Szilaghi Dumitrescu- profesor universitar

Păcurar Daniel- secretar general ALDE Cluj

Platon Sorin

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău