
Alin Tișe, președintele Consiliul județean Cluj, a trimis o adresă oficială prin care solicită preluarea de către forul administrativ județean a proiectului de construire a Spitalului Regional de Urgență de la Cluj.
„Această solicitare este o continuare firească a demersurilor pe care le-am întreprins în mod constant pentru construcția Spitalului Regional de Urgență. Este un obiectiv medical de o importanță strategică. Consider că expertiza necesară derulării unui proiect de o asemenea anvergură precum și capacitatea noastră financiară și instituțională au fost deja dovedite de fondurile europene în valoare de circa 190 milioane de euro pe care le-am accesat în actuala perioadă de programare pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, educaționale și de sănătate„, a declarat Alin Tișe.
Președintele Consiliului Județean Cluj solicită modificarea Programului Operațional în sensul înlocuirii Ministerului Sănătății, ca și aplicant eligibil, cu unitățile administrativ-teritoriale, respectiv județele pe raza cărora s-a decis amplasarea Spitalului regional de Urgență în calitate de proprietari ai amplasamentelor propuse.
Realizată în regim de urgență, inițiativa va permite Consiliului Județean Cluj să demareze toate procedurile de realizare a acestui proiect prioritar, absorbind fondurile europene alocate în prezenta perioadă de programare.
În prezent, în județul Cluj funcțiile unui spital regional unic sunt îndeplinite de cinci spitale, cu o structură de 45 de clădiri separate şi care au, în total, 3.100 de paturi. În plus, în ultimii 2 ani, adresabilitatea serviciilor de urgență a crescut la nivelul județului de cel puțin 3 ori datorită pacienților care provin din județele limitrofe.
Citește și:
- Ministrul Sănătății a prezentat proiectul și costurile viitorului Spital Regional
- Se caută soluții pentru drumurile de acces la viitorul Spital Regional de Urgență din Florești
- Consiliul Județean a finalizat demersurile referitoare la viitorul Spital Regional de Urgență