Spitalul Regional de Urgență nu se mută de la Cluj

Președintele Consiliului județean, Alin Tișe, a oferit asigurări că locația spitalului Regional de Urgență nu va fi schimbată de la Cluj la Bstrița, în ciuda speculațiilor din ultimele zile.

”Nu a fost pusă în pericol locația acestui spital. Au existat într-adevăr tentative, dar aceștia au uitat că noi am fost primul județ care și-a făcut temele pentru acest obiectiv. În 12 septembrie am trimis ultimul act, evaluarea terenului. Ni s-a cerut să facem intabularea, îngrădirea terenului și să demolăm eventuale corpuri de clădire. Am făcut toate aceste lucruri și în 12septeembrie am comunicat ultimul act, expertiza de evaluare. Este cel mai bun teren, nu are probleme de amplasament sau de înclinație si are acces la utilități. Au fost mai multe vizite de la Guvern si s-au exprimat public că este cel mai bun și cel mai mare teren, comparativ cu celelalte locații. Terenul de la Cluj are 14 hectare în timp ce Craiova și Iași au dat 10-11 hectare. A fost grav dacă politic se decidea o schimbare, sper ca acest guvern PSD atotputernic să nu modifice acest amplasament pentru un motiv inventat. Pe vremea Guvernului Boc am făcut multe demersuri pentru un teren potrivit și se dovedește acum că este un teren  bun”, a declarat Tișe.

Având în vedere că banii de la UE nu sunt suficienți pentru construcția tuturor celor trei spitale, Tișe speră ca cel de la Cluj va fi construit prima dată.

”Acum așteptăm de la Guvern studiile și cofinanțarea. Vom primi de la Uniunea Europeană 150 de milioane de euro pentru toate cele trei spitale, ori un astfel de spital costă 150 de milioane de euro. Guvernul fie va găsi resurse să le facă concomitent sau cel mai probabil le vor face treptat. Care spital va fi tratat cu prioritate aici poate interveni factorul politic. Sperăm să fie Clujul. Am înțeles importanța acestui obiectiv pentru care m-am zbătut și nu regret, îmi doresc ca mâine să fie finalizat”, potrivit lui Tișe.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii