spitalul de copii motilor

Spitalul de Copii de pe Moților va fi modernizat și extins

Alin Tișe, președintele CJ Cluj a declarat că Spitalul de Copii de pe Moților va intra într-un proces de modernizare și extindere.

”Am câștigat procesul de revendicare pentru clădirile unde avem spitalul pe strada Moților. Putem să intrăm pe partea de investiții, să extindem corpurile și să construim corpuri noi. Vom intra anul următor cu un proces amplu de modernizare și extindere la sediul de pe Moților unde avem peste 1 hectar de teren. Neavând clădire și trebuind să realizăm o clădire nouă va dura câțiva ani. Putem moderniza și extinde clădirile de pe Moților. Arhitecții de la județ și primăria lucrează pentru extinderea spațiului cu noi spații pentru părinți, parking cu intrare de pe Pavlov. Vom extinde și moderniza secții care ne creează probleme. Un spital nou durează. E o mare aglomerație acolo și condițiile de acum pot fi eliminate doar prin investiții majore”, a declarat Tișe.

Alin Tișe a precizat că nu se renunță nici la proiectul unui nou Spital monobloc pentru Copii. Proiectul continuă în paralel cu proiectul de extindere a clădirilor de pe Moților.

”În paralel cu procesul de extindere și modernizare continuăm construirea unui spital nou. Dacă nu ne oferă nimeni terenul trebuie să trecem la expropieri. Din păcate nu avem un teren de 3-6 hectare. Pe acest considerent suntem într-o întârziere cu spitalul de copii. Problema este că deservim o regiune, dacă am deservi doar județul și municipiu actualele spații ar fi suficiente. Medicii nu sunt suficienți și nici spațiile. După realizarea unui spital monobloc vom muta secțiile din cele 14 locații. Până acum nu avem nicio ofertă. Și dacă am folosi la maxim terenul de pe Moților, la un moment dat nu va mai face față. Tot e nevoie de o clădire nouă. Nu abandonăm proiectul unui spital nou”, potrivit lui Tișe.

Alin Tișe a menționat că în cazul în care Consiliul județean va ajunge să se ocupe de Spitalul Regional, noul Spital de Copii va fi amplasat în aceiași locație.

”Dacă am reuși să obținem o finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență, am putea amplasa și Spitalul de Copii în aceiași locație. Acolo sunt 14 hectare. Celelalte județe au donat 10-11 hectare. Nu am încă niciun semn că guvernul ar înțelege să ne lase pe noi Consiliul județean să depunem finanțare. Dacă Spitalul Regional se va realiza doar în 2025, noi până atunci vom avea Spitalul de Copii”, a explicat Alin Tișe.

Citește și:

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare