abonamente hartie

Specialiștii nu susțin proiectul benzii dedicate pe Moților. Boc nu renunță

Primarul Emil Boc a declarat că proiectul introducerii benzilor dedicate transportului în comun pe strada Moților nu are sprijinul specialiștilor. Aceștia au identificat o serie de probleme care nu permit amenajarea benzilor dedicate. Primarul nu renunță însă la proiect și așteaptă soluții din partea specialiștilor.

Este mult mai complicat decât am crezut. Specialiștii nu sunt la fel de entuziasmați ca și mine, sunt mult mai reticenți. Sunt foarte multe complicații cu străzile Eminescu și Coșbuc, și cu sugrumuarea uriașă de la Fabrica de bere. Sunt obstacole care au nevoie de analiză suplimentară. Aștept în continuare să vină cu simulări, dar ei au spus că nu își asumă deocamdată prezentarea unor soluții care să ducă la blocaj. Ei vin și spun că partea aceea de la Fabrica de bere, acolo e ca o pâlnie unde totul se îngustează. Dacă iei două benzi și le dai transportului în comun, practic am blocat totul și vom crea o problemă mai mare decât ce vrem să rezolvăm. Eu sunt mai încăpățânat, spun că aceste lucruri nu se pot tranșa cu blândețe. Când vrei să impui prioritatea transportului public trebuie să îți asumi prioritizări. Unii vor merge mai repede, alții vor sta mai mult în trafic, nu poți să mulțumești pe toată lumea”, potrivit lui Boc.

Virajul la stânga pe Eminescu și Coșbuc, un impediment pentru benzile dedicate

Mi-au cerut timp suplimentar de reflecție pentru a putea să rezolve problemele cu virajul pe Coșbuc și pe Eminescu pentru că acelea sunt artere importante. Dacă sunt benzi dedicate transportului în comun e interzis virajul la stânga în zona celor două străzi. Aștept date de la specialiști. Am avut ședințe în care insistent mi-au prezentat aceste complicații pe care le ridică, 1,8 km de bandă dedicată în plus”, potrivit lui Boc.

Expropieri în zona Fabricii de bere

Edilul a dezvăluit că sunt în procedură de expropiere a unor imobile din zona Fabricii de Bere. Astfel acea zonă va fi lărgită, însă aceste proceduri durează.

Problemele sunt foarte complicate, zona Fabricii de bere este o zonă vitală. Am început și suntem în faza vansată de a expropia niște imobile din acea zonă pentru a lărgi acea zonă. Suntem în discuții cu USAMV de a muta gardul pentru a crea o stație care să nu mai mențină autobuzul în banda de trafic și să oprească circulația. Vom crea o alveolă pentru o stație. Sunt un susținător al transportului public și nu ne-am oprit doar la această zonă. Mai sunt în analiză alte zone pentru implementarea benzilor dedicate. Expropierile durează, nu mai e ca în comunism să dăm din mână și să dispară o casă”, a explicat Boc.

Citește și:

Strada Moților, tot mai aproape să devină stradă cu sens unic

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare