Soluții pentru strada din Cluj cu cele mai multe accidente

Șoferii clujeni sunt hotărâți să determine municipalitatea să găsească o soluție pentru reducerea accidentelor de pe varianta Zorilor-Mănăștur. Astfel, pe un grup dedicat traficului din Cluj aceștia au propus soluții care se vor transforma într-o sesizare ce va fi de depusă la primărie.

Strada Frunzișului este strada cu cele mai multe accidente din Cluj-Napoca. Aproape cu nu trece zi fără ca două sau mai multe mașini să se ciocnească. Odată cu realizarea magazinului Lidi trebuia să fie realizat un sens giratoriu, dar proiectul nu s-a materializat. În ciuda numeroaselor accidente, municipalitatea nu a luat nicio măsură, iar șoferii și-au propus să vină cu soluții concrete.

Parapete de beton

Principala măsură care ar rezolva această situație ar fi ca fiecare șofer să respecte viteza legală. Însă, cum disciplinarea tuturor conducătorilor auto este imposibilă, trebuie avute în vedere alte soluții. Astfel, varianta susținută de cea mai mare parte a șoferilor este montarea de parapete de beton.

Recomand utilizarea unor parapeti de beton in curba de langa Lidl de pe strada Frunzisului. Aproape saptamanal se intampla un eveniment nefericit datorita celor care coboara cu viteza si ajung pe contrasens. Macar cei care urca sa fie mai protejati de vitezomanii care nu adapteaza viteza in acea curba.

”Parapet de beton între sensuri ca pe Feleac și limitatoare de viteză înainte de curbă”.

”Parapet de beton (legați intre ei) intre sensuri. Parapeți metalici înainte și după curba pentru protecția pietonală.

 „Parapeti de beton între sensuri și se rezolvă problema. Nu au decât să rupă după aceea parapeții vitezomanii, măcar nu nenorocesc alți oameni nevinovați„

Cred că cea mai simplă variantă e parapet de beton ca și la curba de jos. Chiar dacă se mai ciobește sau se mută puțin din când în când de către un viteaz, măcar suferă numai el, iar parapetul se aliniază la loc.

Sens giratoriu și radare fixe

Alte variante luate în calcul de șoferi sunt amenajarea unui sens giratoriu și radare fixe, astfel încât cei care depășesc viteza legală să fie amendați.

”Deși sunt parapeți pe beton în prima curbă cum vii din Mănăștur, mulți o iau de-a latul acolo și ajung prin curțile oamenilor fiindcă nu respecta viteza, deci părerea mea e ca nu ajuta. Limitatoare de viteza plus camere radar fixe, plus pietriș într-un strat de bitum pentru sporirea aderentei””

”Sensul giratoriu, chiar dacă va fi aglomerat e cea mai buna modalitate de a reduce numărul accidentelor și de a salva vieți”

”Se poate monta în probă radar fix și atunci ar avea o expertiză clară asupra situației și a vitezelor din aceasta zonă”.

Se poate face sensul giratoriu care este prevăzut în planul de proiectare și trebuia făcut de către magazinul Lidl de pe strada Frunzisului (varianta Zorilor – Mănăștur) si atunci cu acel sens giratoriu sa zicem ca se rezolva accidentele din curba aceea.

Boc anunță că vor fi discutate variantele în comisia de circulație

Primarul Emil Boc a anunțat faptul că la următoarea ședință a comisiei municipale pentru sistematizarea circulației se vor lua în discuție variantele care vizează măsurile privind sporirea siguranței circulației în această zonă.

”Obligația LIdl este de a realiza un sens giratoriu. Au speculat câteva neconcordanțe din lege și au deschis acel sens giratoriu. Au avut probleme legate de proprietate, ele s-au rezolvat și sper să realizeze acest sens cât mai repede. Nu avea voie să dea în folosință magazinul, au fost amendați, dar acest lucru nu ne încălzește”, a declarat primarul Emil Boc.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii