Pecheziții la persoane care și-au însușit banii din amenzile rutiere

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

La această oră, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale efectuează 14 percheziții la sediul unor instituții și societăți comerciale, precum și la locuințele unor persoane bănuite de uzurparea funcției, cu consecințe deosebit de grave. În cauză, se beneficiază de suportul de specialitate al din I.G.P.R..

În această dimineață, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.G.P.R. efectuează 14 percheziții în București și în județele Cluj și Giurgiu, la sediul unor instituții și societăți comerciale, precum și la locuintele unor persoane implicate în săvârșirea infracțiunii de uzurparea funcției, cu consecințe deosebit de grave.

De asemenea, sunt puse în aplicare 6 mandate de aducere a persoanelor vizate, în vederea audierii lor și pentru dispunerea de măsuri.

Din cercetări a reieșit că funcționari din cadrul unei institutii ar fi încheiat cu reprezentanții unor societăți comerciale un protocol având ca obiect încasarea on-line a contravalorii amenzilor aplicate la regimul rutier și pentru lipsa rovinietei, indiferent de domiciliul contravenientului, în numele și pe seama autorității administrativ-teritoriale în cauză, prin intermediul unei platforme on-line.

Platforma utilizată nu era acreditată și autorizată de către instituțiile abilitate pentru desfășurarea acestei activități.

Astfel, ar fi fost încasați, în perioada iunie 2015-iulie 2016, peste 2.270.000 de lei, reprezentând contravaloarea amenzilor de circulație achitate on-line, fiind vătămate drepturile și interesele unităților administrativ-teritoriale locale corespunzătoare domiciliului contravenientului sau locului de încasare, conform prevederilor legale în vigoare.

Acțiunea se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, la activități participând și polițiști din carul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău