Semafoare inteligente și senzori la sol pentru decongestionarea traficului din Cluj

Primarul Emil Boc a anunțat că se pregătește caietul de sarcini în vederea realizării unui sistem integrat de management al traficului. Prin acest proiect se vor amplasa semafoare inteligente care vor ajuta la decongestionarea traficului.

”Este în pregătire caietul de sarcini pentru licitația care vizează centrul integrat de management al traficului care presupune extinderea semafoarelor inteligente, extinderea sistemului de senzori atât în asfalt, cât și captarea de informații cu camere video pentru a putea realiza un sistem integrat de management al traficului care să poată lua decizii cu privire la decongestionarea zonelor aglomerate chiar fără intervenția omului. Acest sitem permite prin semaforizarea inteligentă să culeagă informații privind aglomerările din trafic și să deblocheze deja în altă parte, să fluidizeze traficul pentru a decongestiona alte zone”, a declarat primarul Emil Boc.

De asemenea, se vor amplasa senzori la sol care vor permite depistarea mașinilor parcate ilegal.

”De asemenea, prin amplasarea de senzori la sol vom putea depista mașinile parcate ilegal, în special mașinile parcate în stațiile de autobuz, în fața spitalelor, în fața școlilor, acolo unde sunt obiective de interes public. Va fi sesizată imediat Poliția locală care se va deplasa instant și ridică acea mașină. Avem bani în buget, în urma licitației vom vedea la cât se vor ajunge costuriile”, a declarat Boc.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare