Ședința consiliului local din 2 iulie : Toate proiectele au fost aprobate

În cadrul ședinței consiliului local din Municipiul Cluj-Napoca, au fost supuse la vot un număr de 84 de proiecte. Majoritatea proiectelor se axează pe domeniul sănătății și al sportului. În deschiderea ședinței, Emil Boc a precizat câteva date despre sitația actuală a municipiului în contextul pandemiei. Acesta a declarat că vom mai conviețui cu acest virus și trebuie să ne conformăm regulilor impuse până la momentul actual. Ordinea de zi se poate vizualiza aici.

“Prin atitudinea noastră putem evita supraîncărcarea spitalelor. Nu dorim nimănui să ajungă la terpie intensivă și să vadă cât de nenorocit este acest virus. Am încredere în responsabilitatea clujenilor. Purtarea măștii este răul cel mai mic la momentul actual” a declarat Emil Boc.

Toate proiectele de pe ordinea de zi au trecut după exprimarea voturilor de către forumul consiliului local, majoritatea având unanimitate de voturi. Proiectele care conțin observații sau nu au trecut în unanimitate:

Observațiile domnului deputat Emanuel Ungureanu pentru proiectul de hotărâre nr. 76: 

„Vreau să ridic două observații : daca am dat bani sau am dat cat am putut dar au fost bine folositi. Avem nevoie de o raportare, de un sistem de control a banilor publici. Nu avem niște proiecte verbale pe care să le putem consulta public. La nr. 76-alocarea sumei de 250.000 lei avem o cheltuire a banului public care nu se justifică.  Am vorbit cu epidemiologi și mi-au spus că acești roboți de dezinfecție nu sunt folositori. Așadar alocarea acestor sume este o risipă de bani publici. Acești roboți nu pot fi eficienți pentru că nu pot fi introduși în saloane cu bolnavi de covid-19 deoarece aparatele acestea au raze UV care sunt distructive. Rugămintea mea este să amânați aceste alocări de sume. Cheltuirea acestor sume să se justifice de către spitale prin rapoarte epidemiologice”, a declarat deputatul Ungureanu.

Proiect de hotărâre nr. 76

Privind alocarea sumei de 360.000 de lei de la bugetul local în anul 2020 pentru asigurarea asistenţei de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenţei de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru Spitalul Clinic De Boli Infecțioase cu destinaţia ”Dotarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca și a cabinetului de Neurologie din cadrul Ambulatorului Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca cu echipamente medicale: 1) Sistem video EEG PSG – 1 buc. 110.000 lei; 2) Robot dezinfecție cu UVC – 1 buc. 250.000 lei”. Proiect din inițiativa primarului.

Proiectele 80-84 referitoare la respingerea plângerilor formaulate tardiv sau nejustificat și menținerea hotărârilor inițiale, au trecut toate aproape în unanimitate .

 

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii