parkinguri

Se reia licitația pentru cel mai scump parking din Cluj-Napoca

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că licitația pentru parkingul de pe Primăverii-Aleea Gârbău se va relua, după ce societatea care a câștigat licitația nu a mai dorit să continue proiectul.

Se reia licitația pentru proiectare și execuție

Tarcea a anunțat că se face o nou licitație pentru partea de proiectare a parkingului de pe Primăverii-Gârbău.

”Parkingul din zona Gârbău-Primăverii este la fază de proiectare, licitație și execuție. Am avut un proiect care a ieșit foarte scump, între timp cel care a câștigat licitația nu a mai dorit să continue procedura de execuție, astfel că a trebuit să reluăm licitația pentru proiectare. Din păcate se întâmplă și astfel de lucruri. Astfel că aș face un apel către toate firmele, către toți arhitecții și cei care lucrează în domeniul construcțiilor să urmărească site-ul Primăriei și să participe la licitație. Ca și soluție este aceiași, doar partea de proiectare ar putea să fie diferită”, potrivit lui Dan Tarcea.

Parking de 9 milioane de euro pe strada Primăverii

Potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați de Consiliul local în noiembrie 2016, valoarea investiției se ridică la 37.223.510 milioane lei (fără TVA), aproximativ 8,2 milioane de euro. Astfel, un loc de parcare va costa aproximativ 25.000 de euro, fiind cel mai scump parking construit în cartiere.

”Prețurile sunt foarte mari, un loc de parcare ieșea la 20.000-25.000 de euro, dar și amplasamentul parkingului este destul de delicat. Pe strada Primăverii sunt blocuri, iar dacă nu se fac consolidările există riscul ca în viitor să se întâmple alte lucruri mai puțin plăcute. Desigur este doar o estimare, iar la momentul licitației prețul poate să scadă cu 20-30%”, a declarat Tarcea.

Terenul pe care se propune amenajarea parkingului are suprafața de 2000 mp, este cuprins între strada Primăverii și aleea Gârbău, într-un spațiu ocupat în acest moment de două pachete de garaje (13+3) construite în sistem provizoriu, demontabile cu acces la alte două grupuri de garaje (19+5) construite în același sistem. Toate garajele individuale, cele existente pe amplasament dar și în arealul studiat, se propun spre demolare.

Viitorul parking va avea o capacitate de 410 de locuri de parcare. Aproximativ 60 de garaje ale locuitorilor din zona viitorului parking vor fi dezafectate, iar proprietarii, alaturi de alti clujeni care detin locuri de parcare acolo, vor avea parcari asigurate in viitorul parking. Prin construirea acestui parking, Primaria va rezolva atat problema locurilor de parcare, cat si decongestionarea circulatiei din aceasta zona.

“Sunt două categorii de parkinguri care sunt propuse, parkinguri unde structura terenului presupune o procedură de adaptare la teren datorită configuraţiei. Din cauza faptului că e o configuraţie atipică şi extremă a terenului, avem această soluţie oferită de specialişti. Este o soluţie tehnică dată de proiectant După licitaţie costul va scădea şi se va încadra în costul standard. Aceşti bani există în buget, a specificat și primarul Emil Boc.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii