Se reabilitează pasarela de pe Someș. Circulația pietonilor va fi interzisă

După trei de la anunțarea lucrărilor de modernizare la pasarela de pe Someș ce face legătura între cartierele Grigorescu și Plopilor, Primăria Cluj-Napoca a demarat procedurile de licitație.

Actuala pasarelă se află într-o stare avansată de degradare

SC DRMEX SRL a ralizat o expertiza tehnică având ca obiect pasarela metalică cu trei deschideri și lungimea totală de 68, destinată circulației pietonale și bicicliștilor. Starea tehnică a fost investigată de experți care au constatat că structura de rezistență și calea de circulație reprezintă degradări avansate și numeroase deficiențe iar din punct de vedere al funcționalității experții au apreciat că pentru traficul pietonal lățimea este sufcientă, însă se adaugă și traficul de bicicliști astfel că se recomandă lărgirea căii de ciirculație. Chiar dacă din punct de vedere al rezistenței nu se depășesc rezistențele admisibile trebuie luat în considerare că pasarela are o vechime de peste 80 de ani. Experții au propus două soluții. Fie reabilitarea structurii existente, fie înlocuirea structurii, ceea ce presupune demolarea structurii actuale și construirea uneia noi. Soluția unei pasarele noi aduce avantajul duratei de viață maxime precum și integrarea noii structuri în asamblul arhitectural urbanistic al zonei.

Din acest motiv, consilierii locali au considerat în 2014 că este nevoie de o nouă pasarelă, drept urmare au votat demolarea actualei pasarele și realizarea unei pasarele noi.

În 2014 Consiliul local aproba demolarea pasarelei și construirea uneia noi

Primăria Cluj-Napoca a anunțat încă din 2014 vechea pasarelă va fi demoaltă și se va construi una nouă.

Pasarela pietonala din cartierul Grigorescu, din apropierea parcului “Iuliu Hatieganu”, va fi inlocuita, avand in vedere faptul ca s-au constatat probleme serioase la fundatia acesteia.

 “Am decis sa inlocuim complet pasarela si am demarat deja procedura de proiectare. Este o trecere pietonala extrem de circulata si nu putem risca aparitia unor situatii nefericite”,  declara primarul Emil Boc în 2014.

În mai 2014 Consiliul local a aprobat indicatorii tehnico economici pentru realizarea unei noi pasarele cu grindă metalică tip cheson cu placă din beton, cu o valoarea estimată la 3 milioane de lei. Vechea pasarelă urma să fie folosită până la darea în folosință a noii pasarele, ulterior urmând să fie dezafectată.

În 2017 se execută lucrări de modernizare

După trei ani în care nu a fost demarat proiectul de realizarea a unei noi pasarele, Primăria Cluj-Napoca a decis să nu mai înlocuiască noua pasarelă și să realizele lucrări de modernizarea a vechii pasarele. Astfel, a fost demarată licitația pentru reabilitarea pasarelei de pe Someșul Mic. Contractul are o valoare de  469.000 de lei, iar durata de execuție este de 24 de luni. Pasarela va fi închisă circulației publice pe prioadă derulării lucrărilor de reabilitare.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii