tetarom V

Se intervine pentru stabilizarea dealului din TETAROM I

Consiliul Județean Cluj a obținut din partea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Garda Forestieră Cluj, avizul pentru realizarea lucrărilor de intervenție în regim de urgență în vederea stabilizării versantului nordic al dealului din cadrul Parcului Industrial Tetarom I.

Avem speranța că în maximum o lună constructorul va finaliza această primă etapă, urmând ca după aceea Consiliul Județean să implementeze cea de-a doua fază a lucrărilor de stabilizare a dealului, după primirea expertizei realizate în acest sens de către Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca”, a declarat Președintele Consiliul Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

În cadrul parcului industrial Tetarom I, Consiliul Județean Cluj a demarat un proiect european pe P.I.D.U. în valoare de 69 de milioane de lei care prevede extinderea şi modernizarea infrastructurii acestui parc industrial. Astfel, în acest moment, peste 90% din obiectivele prevăzute a fi realizate în cadrul proiectului sunt construite (hala de depozitare, incubatorul de afaceri și sediul administrativ), predarea lor către SC Tetarom SA urmând a se realiza în aproximativ 2-3 săptămâni, după finalizarea drumului de acces aferent, astfel încât aceste trei noi facilități să fie ocupate de agenți economici. Tot în cadrul acestui subiect, domnul Alin Tișe, a amintit și de problemele cunoscute de opinia publică clujeană legate de alunecările de teren din cadrul acestui parc industrial. În acest sens, președintele Consiliului Județean a propus o fazare a lucrărilor pentru a se putea face astfel față efortului financiar din bugetul județului. Așadar, într-o primă etapă, prevăzută a se finaliza la sfârșitul lunii august 2016, vor fi realizate lucrări de descărcare a versantului de umpluturi și ghidarea apelor pluviale către exteriorul amplasamentului. În ceea ce privește cea de-a doua etapă, Universitatea Tehnică a primit ordin de realizare a unei expertize tehnice care să dea o soluție optimă de stabilizare definitivă a versantului afectat de alunecări.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii