Se execută lucrări de asfaltare pe drumul județean 107J Valea Ierii – Caps – Cerc

Consiliul Județean Cluj aduce la cunoștința participanților la trafic, a turiștilor și a locuitorilor din zonă faptul că, în cadrul programului de lucrări ce vizează îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a judeţului, pe drumul judeţean DJ 107J Valea Ierii – Caps – Cerc au demarat o serie lucrări de întreţinere şi reparaţii care se vor finaliza cu așternerea de covor asfaltic. Este, astfel, vizat un tronson cu o lungime de 4,3 kilometri cuprins între pozițiile kilometrice 11+400 și 15+700.

Sunt lucrări ce au drept scop asigurarea unei circulații rutiere în condiții optime dar, mai ales, impulsionarea dezvoltării economico-sociale a acestei zone cu un imens potenţial, turistic dar nu numai.“, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

După ce, în prealabil, au fost executate lucrări pregătitoare constând în înlăturarea denivelărilor, plombări cu beton asfaltic şi burduşiri, proiectul a ajuns în etapa așternerii de covor asfaltic, fiind deja asfaltat, până în acest moment, un sector în lungime de aproximativ un kilometru.

În ceea ce privește calitatea lucrărilor și conformarea acestora la standardele în domeniu, la solicitarea Consiliului Județean Cluj, în calitate de beneficiar al investiției, un laborator specializat a extras de pe acest sector de drum carote pentru verificarea calităţii stratului de asfalt, respectiv a grosimii și consistenței acestuia.

Lucrările vor fi finalizate prin completarea de acostamente, desfundarea şi curățarea șanțurilor, rigolelor şi podețelor, precum și prin repararea trotuarelor cu asfalt turnat.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare