parkingul Primăverii

Se demolează garajele și apar două noi parkinguri în Mănăștur în 2020

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că a fost adjudecată licitația pentru parkingul de pe strada Primăverii numărul 8 și pentru parkingul de pe strada Mogoșoaia numărul 7.

”S-a adjudecat licitația pentru construirea Prkingului de pe strada Primăverii numărul 8. A fost semnat constractul pentru proiectare și execuție. Termenul este de 21 de luni. 6 luni pentru proiectare, 15 luni pentru execuție. În anul 2020 ar trebui să avem un parking pe strada Primăverii numărul 8”, a declarat Tarcea.

Pe lângă locurile pentru autoturisme, parkingul va fi dotat cu rastele pentru biciclete, locuri pentru motociclete și mobede și cel puțin 2 stații pentru încărcarea mașinilor electrice.

Parkingul va fi amplasat pe locație actualelor garaje, desființarea acestora fiind un proiect al municipalității clujene.

”Dorim să eliberăm străzile și aleile de autovehiculele care staționează și să le plasăm în struturi multietajate, să reducem cantitatea de noxe și să reducem zgomotul. Garajele individuale care se găsesc pe amplasamentul parkingului, sau în imediata apropiere se vor desființa odată cu începerea șantierului. Celelalte garaje se vor desființa mai devreme sau mai târziu, acestea nu mai corespund cerințelor municipiului, au un aspect de ghetou și ocupă o suprafață mult prea mare. În locul lor se pot amenaja parcări mixte, spațiu verde sau loc de joacă. Deținătorii garajelor ce vor fi desființate vor avea prioritate în obținerea unui loc de parcare în interiorul parkingului”, potrivit municipalității.

Inițial, proiectul parkingului prevedea S+P+5E, dar datorită obiecțiilor formualte de locuitorii din zonă, proiectul parkingului a fost modificat și 2 etaje vor fi construite în subteran.

Un alt parking în cartierul Mănăștur va fi construit pe strada Mogoșoaia numărul 7.

„Pe strada Mogoșoaia numărul 7 este adjudecat contractul, dar încă se mai pot depune contestații. În cazul în care nu vor fi contestații nici în zona respectivă, vom putea semna contractul”, potrivti viceprimarului Tarcea.

Si pe strada Mogoșoaia, parkingul va fi realizat după demolarea garajelor existente (33 metalice și 63 din beton prefabricat). Va fi construit un parking 2S+P ce va avea 292 de locuri de parcare. 8 locuri sunt destinate persoanelor cu dizabilități deținătoare de autoturisme, 11 pentru mașini mari, 30 de locuri pentru motociclete și scutere și 65 de locuri pentru biciclete.
Accesul auto în parking s-a separat de cel de ieșire pentru eliminarea punctelor cu potențial de conflict, accesul va fi din strada Emil Cioran, iar ieșirea se face din strada Mogoșoaia.

Citește și:

Primăria face două parkinguri pe strada Primăverii

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare