Se dă startul la cursa pentru obţinerea preşedenţiei României

basescu-22-iulieCampania electorală pentru alegerile prezidenţiale începe în această noapte, (3 octombrie) . Din cei 14 reprezentanţi politici şi candidaţi independenţi principalii actori politici sunt Victor Ponta(PSD) şi Klaus Iohannis (ACL). Sondajele arată de asemenea că vor avea un număr considerabil de susţinători şi Elena Udrea (PMP) şi Călin Popescu Tăriceanu (candidat independent dar în acelaş timp, preşedintele unui partid neînregistrat Partidul Liberal Reformator, PLR). În vreme ce Ponta are un avantaj major în partea de sud a ţarii, Iohannis recuperează prin a avea majoritate de voturi în Transilvania. Politicile electorale ale celor doi sunt total diferite şi vizează aceeaşi masă de cetăţeni. PSD-ul este mai unit ca niciodată avănd în vedere că după formarea alianţei ACL, partidul social democraţilor a recâştigat conducerea din majoritatea Consiliilor Judeţene obţinute în forma iniţială a USL-ului.
Casa de pariuri winner.ro a publicat aseară cotele la pariuri privind alegerile prezidenţiale din România.Conform acestora, Victor Ponta este principalul favorit, cu o cota de 1,70. Mai exact, dacă cineva pariază 10 lei că Ponta va deveni preşedintele României după alegerile din noiembrie, va primi înapoi 17 lei, obţinând un profit de 7 lei.Pe locul 2 se află Klaus Iohannis cu 2,20, iar pe 3 se află Călin Popescu Tăriceanu, cu o cotă foarte mare – 30,00.
Cei 14 candidaţi pentru funcţia supremă a statului vor avea la dispoziţie 30 de zile pentru a convinge populaţia din România să îi voteze. Conform constituţiei nu au drept de vot persoanele sub 18 ani, persoanele care nu au cetăţenie română şi persoanele incapabile şi interzişii judecătoreşti.(Persoanele prevăzute în art. 36, aliniatul 2 din constituţie : Nu au drept de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale.)
Alegerile vor avea loc în data de 2 noiembrie, la finele campaniei electorale, urmând ca în 16 noiembrie, după încheierea turului doi, cetăţenii să aleagă preşedintele pentru următorii cinci ani.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.