Scări rulante și lifturi pentru accesul în pasajul subteran din Piața Gării, la stadiul de proiect de un an de zile

Pe 22 iunie 2017 Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca aloca 4 309 120 lei (fără TVA!) pentru a îmbunătăți accesul în pasajul pietonal de sub Piața Gării prin instalarea de scări rulante și lifturi de acces pentru persoanele cu dizabilități. Conform Hotărârii Consiliului Local 698/2017, lucrările ar urma să dureze doar 8 luni, dar încă nu e nici un semn că ar începe în curând.

USR Cluj a cerut explicații Primăriei Cluj-Napoca pentru întârzierile apărute în acest proiect având în vedere că a fost aprobat cu atât de mult timp în urmă, dar licitația pentru lucrări încă nici nu a fost lansată. În acest ritm, Piața Gării va rămâne și în acest an un pasaj pietonal incomplet, inaccesibil tuturor cetățenilor, în ciuda investițiilor continue în acest obiectiv din ultimii ani.

Mai mult, pe primul trimestru al acestui an Primăria a achitat abia 1.7% din plățile pentru proiectele de dezvoltare, în contextul în care orașul are atât bani cât și proiecte de implementat.

Responsabilitatea față de cetățeni presupune implementarea proiectelor de îndată ce sumele sunt disponibile și alocate, nu doar în perioada de campanie electorală.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare