alimentare apa Boju

Satul Boju va fi racordat la rețeaua de apă

În mai puțin de un an, localitatea Boju din comuna Cojocna va fi racordată la rețeaua de apă publică a județului.

 Amplasamentul a fost deja predat constructorului iar acesta a început lucrările prin operațiunile de pregătire a șantierului.

            „Într-un interval de timp pe care ni-l dorim a fi cât mai scurt și care în niciun caz nu va depăși 12 luni, locuitorii acestui sat vor putea bea apă direct din rețeaua publică a județului, la un standard calitativ ce respectă normele europene în vigoare” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

În acest moment, localitatea Boju deține un sisteme local de alimentare cu apă, care însă derservește doar o parte dintre locuitori. Astfel că s-a luat decizia realizării unui sistem centralizat de de alimentare cu apă, astfel încât toți cetățenii să aibă apă potabilă.

Sistemul va include o conductă de transport a apei între localitățile Pata și Boju în lungime totală de 3.045 m, un rezervor de înmagazinare nou care va prelua apa transportată, cu un volum maxim de 100 de mc, dimensionat corespunzător și amplasat la o cotă care să permită alimentarea gravitațională cu apă a tuturor consumatorilor, o rețea de distribuție către consumatorii finali în lungime totală de 4.492 m și o stație de pompare.

  Proiectul are o valoare totală de 1.755.633,37 lei fără TVA. Lucrările sunt executate de Aqua Serv S.R.L., câștigătorul contractului încheiat cu acest scop. Potrivit acestuia, termenul maxim de finalizare este de 12 luni.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare